Ha a nyájimmunitás kialakul, az oltatlanok is biztonságban lesznek?
Nincs olyan, hogy biztonságban lesznek. Az oltottak sem. Ők is megfertőződhetnek, fertőzhetnek, betegek lehetnek és kórházba is kerülhetnek. Az oltás csak csökkenti ezek valószínűségeit.
Oltáspártiak, mehet a lepontozás, de attól ez még így van, legalább is a tapasztalat ezt mutatja (nem a propaganda infók meg a fake news infók - legyen az pro/kontra).
Most is biztonságban vannak, főleg aki kikapcsolta a TV-t, nem olvas indexet, telexet.
A körülményekhez képest megpróbálok normálisan élni, és mégsem fog rajtam a vájrusz.
Ez lenne a lényege.
Nyilván ekkor sem beszélhetünk 100%-os biztonságról, a nyájimmunitás statisztikai alapokon nyugszik. Ha egy betegtől átlagosan 3 ember kapja el, akkor ha az emberek több, mint kétharmada be van oltva, akkor a betegek száma csökkenni fog átlagosan.
Persze, ha egy oltatlan vagy alacsony átoltottságú közösségbe robban be a vírus (lásd: iskola, ahol egyelőre csak a tanárokat oltják) akkor helyi járványok még lehetnek. Ha megjelenik egy virulensebb törzs, amellyel már nem három, hanem öt embert tudsz megfertőzni, akkor megint ott a gond, hiszen több embert kellene beoltani.
Évek óta nem nézek tévét és az említett hírportálok egyikét sem követem, mégis megfertőződtem. Hol rontottam el? :/
"Nincs olyan, hogy biztonságban lesznek. Az oltottak sem. Ők is megfertőződhetnek, fertőzhetnek, betegek lehetnek és kórházba is kerülhetnek. Az oltás csak csökkenti ezek valószínűségeit."
Nem igaz.
Nem fertőzöl (érdemes lenne a legújabb tanulmányokat megnézni, CDC USA stb.), de ha esetleg mégis, akkor az ürített vírus mennyisége nagyságrendekkel kisebb, így kevésbé vagy fertőző.
Igen, lehetsz beteg, márha a kicsi náthát annak nevezzük, ami 2 nap alatt átmegy rajtad (az esetek 20-30%-ban).
Kórházba olyan személy, aki megkapta mindkét dózist, és a 2. után eltelt 1-2 hét NEM FOG kórházba kerülni. Ez az oltás lényege. Mindegyik oltás 100%-ban megvéd a kórházba kerüléstől és a haláltól. (Aki szerint nem, az bizonyítsa be ;) )
#1 vagyok.
#7-es: De, kerülhetnek kórházba. Olyantól tudom, aki ott dolgozik... Nekem mindegy amúgy, mindenki azt hisz, amit akar, meg amit mondanak neki. Én maradok annál, amit látok (nem face-n terjedő, sem az operatív törzs h*lyeségei) és olyan forrásból ismerek, amely megbízható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!