Jól tudom, hogy penicilin érzékenyeknek az AstraZeneca nem ajánlott? És a többi oltás szóba jöhet?
akkor ez mit jelent?
az AstraZenaca Vakcina oltás ellenjavallatai között ez szerepel a koronavirus.gov.hu oldalról:
"Az kórelőzményben súlyos, kórházi ellátást igénylő gyógyszerrel (pl.penicillin) vagy védőoltással kapcsolatos allergias (anafilaxiás) reakció."
Szinte midegyiknél van ilyesmi:
"Az anamnézisben súlyos, kórházi ellátást igénylő gyógyszerrel vagy más védőoltással kapcsolatos anafilaxiás reakció". Ami szerintem egyébként kb ugyanazt jelenti, kivéve, hogy a penicilint nem hozzák példának..
Úgyhogy szeritnem inkább a kérdés az, amit fel kéne tenni, hogy ha van penicilin allergiád és kaptál oltást, okozott-e gondot?
A kérdőíven az áll, hogy az ismeretlen gyógyszer okozta anafilaxia kizáró ok, de az antibiotikumallergia, lázcsillapító allergia nem.
Én sem értem:(
*előző vagyok
Én megkaptam egyébként tegnap az oltást
#8-as vagyok
AstraZeneca és én is penicillin érzékeny vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!