AstraZeneca oltást merjem beadatni?
25 éves vagyok, magas vérnyomásom és pajzsmirigy alulműködésem van, ebből kifolyólag túlsúlyos is.
Elvileg a héten kapok astrazenecát, de eléggé félek tőle. Biztos hogy csak bebeszélem magamnak, de amikor anyukámnak elmondtam hogy ezt fogom kapni teljesen kiakadt, hogy hát de ez trombózist okoz, stb.
De én direkt utána néztem a hivatalos oldalon, megkérdeztem 2 főnővért (gyógytornászként dolgozom, most kezdtem), és a háziorvost is megkérdeztem, és mindenki azt mondta hogy nyugodtan adassam be.
De ezek ellenére nem igazán sikerült megnyugodni.
Talán csak pánik? Folyamatosan ezzen kattog az agyam.
Ugyan már.
17 millió oltásból kB 5 eset az meg a normál populáció kockázatát se éri el kB, azóta ki is derült, hogy nem növeli.
De ha mégis: több millió nő szed fogamzásgátlót (köztük én is), aminek sokkal nagyobb a trombóziskockázata (az átlag populáció 2:10 ezeréhez képest 7-12:10 ezerrel).
Orvos vagyok, én anno megkaptam a pfizert, de mostanában totál ideggörcs voltam, mert nagyon féltem az amúgy makk egészséges, 37 éves párom. Sikerült neki astrát szereznem, mert a negatív hírek miatt csomóan lemondták, és ugyanígy tett a kolléganőm is, ő is beoltatta a párját.
Semmi bajuk. 1 napra lever szinte mindenkit (hőemelkedés, láz, fáradtság), de ezt tudtuk előre. Ezen kívül nem volt semmi. Most beszéltem az orvosigazgatónkkal, aki belgyógyász, ő is mondta, hogy most beszervezte az összes ismerőst, aki amúgy sosem kerülne sorra, mert mindneki beszart az astrától tök indokolatlanul.
Németországban egy rakás eü dolgozót azzal oltottak, mégse haltak halomra.
Sokkal nagyobb az esélye, hogy elkapd és bajod legyen, mint hogy az oltástól valami gond lesz. Nyugodj meg és adasd be.
Én nem merném beadatni, mindegy mit mondanak az orvosok.
3-as, a fogamzásgátló elött nem hiába kell egy kivizsgálás. Te a makk egészséges párodnak adtad be. A kérdezőnek vannak egészségügyi problémái. Ebben az esetben én csak a Pfeizert vagy a Modernát adatnám be.
4!
"...fogamzásgátló elött nem hiába kell egy kivizsgálás"
Nem, nem kell, magyarorszagi szokás.
3-ast megvédeném.
Ha a járvány előttről kiválasztanánk annyi embert, amennyi eddig megkapta az Astrazeneca-t, akkor köztük is lenne minimum annyi trombózisos. Én beadatnám simán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!