Elkaphattam olyantól a koronavírust akivel egy háztartásban élek és 2 napja kapta meg az oltást?
Figyelt kérdés
Teljesen laikus vagyok de úgy tudom a vakcina ugye tartalmazza a vírust is, na mostanában nem igen voltam sehol viszont tegnapról mára erős fejfájás (főleg köhögésnél) 38,5 fokos lázam van és irtó gyenge vagyok ma reggel óta. (köhögés tegnap kezdődött) akivel pedig egy háztartásban élek ő pénteken oltatta be magát. Létezhet hogy tőle kaptam el? 4 napja egyébként sehol nem voltam, ezért gondolok rá esetleg, hogy a vakcinában található virussal ő fertőzött meg.2021. márc. 21. 22:03
11/13 A kérdező kommentje:
Sajnos az állapotom csak rosszabbodott tegnap óta a lázam 39ig is felszökött már és irtózatosan fáj 0-24be a fejem, gyengeségről nem is beszélve! Ma beszéltem a háziorvossal, a héten jönnek ki tesztelni! Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!
2021. márc. 22. 19:49
12/13 anonim válasza:
"és 2 napja kapta meg az oltást?"
Igen aki megkapta a vakcinat, az meg legalabb 10-14 napig NEM VEDETT , elkaphatja a virust, es ha megbetegszik tolle, akkor tovabb is adhatja. Az immunrendszernek ido kell, amig a vakcina hatasara kialakitja a vedekezest, addig pont olyan vedtelen, mint aki nem kapott vakcinat.
De attol nem kell tartani, hogy a vakcinaban levo barmilyen virus, vagy virustoredek, viruskent mukodve fertozni kepes betegseget okoz. A vakcina, olyan mint egy motor nelkuli auto, fellehet ismerni milyen auto, de sosem fog elutni. :))
13/13 anonim válasza:
Kedves kérdező, hogy vagy azóta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!