77-es véroxigénszinttel meddig lehet bírni?
Apa koronavírusos és már 4 napja tartósan 85 alatt van a véroxigénszintje , ezt pulzoximéterrel mérjük, ugye az első szám rajta az a másik a pulzus a pulzus 80 vagy 90. Nekem mind a kettő 95.
Nem megy kórházba mert fél.
Én vagyok a kérdező. 68-as szatuval kicsit emelt hangon mondtam neki, hogy hívja fel a házidokit, mentőkhöz irányította a telefont aztán bement a kórházba mentővel. Pár napig elég rosszul viseltük a dolgokat, nagy esély nem volt rá, hogy túléli, de kapott oxigént és azzal megúszta a lélegeztetőgépet, tüdőgyulladással.. nem tudom hogyan, de megúszta, tegnap mentem érte. Most fogyott vagy 10 kilót 160 vagy 150 kiló volt mérleg se mérte, de iszonyatosan lefogyott most meg mászkál, nem bír magával , nagyon megváltoztatta , tudja, hogy majdnem meghalt így átértékelte az életét, doki mondta neki amikor kiengedték, hogy kb. 5 órán múlt az, hogy ne az intenzíven kössön ki. Nagyon megúszta az a lényeg. De nem tudom hogyan, 6 napig nem evett előtte. Csoda, vagy nem tudom mi.. 50+évesen cukorbetegként és súlyosan elhízva megúszta és A vagy valami ilyesmi vércsoportja van mert Anya nullás én meg A+. Most vérhigítót adok neki. Még nem nyugodtam meg azért, figyelünk rá nagyon.
De érdekes, hogy adja itt a nagy megváltozott embert erre mondja a doki, hogy 1 hónapig ne dolgozzon.. kedden meg akar menni.
Ma megint van vele valami, 88 meg 92 között van a szatuja néha 93.. és egész nap pihent. Vérnyomása 107/nem emlékszem. Pulzus 80.
Tegnap meg azaz szerdán sokkal jobba volt.. remélem, hogy a front miatt.
Senki ne kapjon azonnal szívbajt ha 90 alatti értéket mér a véroxigén mérő, főleg ha öreg, vagy erős kézi munkát végez. Ha valakinek kérges a keze, megvastagodott a bőre, sokszor pontatlanul mér, vagy meg sem tudja mérni. Azt is észrevettem, hogy fagyos, hideg kéznél is nehézkesen, hibásan mér.
Ha valaki nem érez légszomjat, és normális a pulzusa, akkor valószínűleg a mérő nem mér jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!