Ezekkel a tünetekkel hívni kéne a mentőt vagy túlaggódom?
A háziorvosomat nem bírom elérni egyelőre. Napok óta nagyon rosszul vagyok, tegnap csináltattam egy pcr tesztet, pozitív lett covidra.
Gyengeség, izomfájdalom, torokfájás, csúnya hurutos köhögés. Ha pár percig beszélek vagy mozgok (2-3 p), jön a nehézlégzés, szúró mellkasi fájdalom. A mellkasomra nehezedő nyomás és fájdalom több óra fekvés után enyhül, a köhögés és a nehézlégzés pár perc alatt megszűnik. Mikor már jobban érezném magam, kezdődik elölről.
Lázam nincs.
Jó lenne tudni az életkorod, és hogy van-e alapbetegséged. Illetve rendelhetsz neten szaturációmérőt, ha 94% alatti értéket mér akkor nem oké, ha 90 körülit akkor baj van. Optimális esetben, ha nem kell kórházba menni, a háziorvosod akkor is adhatna kezelést (jó is lenne, ha tenné). sürgősségin dolgozom, hidd el, ha nem muszáj, nem. akarsz bekerülni - ledig a mentő valószínűleg be fog vinni.
Ha fiatal vagy és nem olyan vészes a helyzet, akkor próbáld meg a szaturációmérő-háziorvos kombinációt. Ha rosszabbul leszel és idősebb vagy, akkor hívj mentőt.
Nalam a nehézlégzés állandó
Már csak az maradt
6 napja
Aggaszt
Folyton attól félek tüdőgyulladás
Pedig laz is elmúlt de hallottam már tünet mentes tüdőgyulladásrol is..
Írj hogy mire jutottatok.
Hogy vagy azóta?
Nem vagyok sokkal jobban sajnos, de már van orvosi segítség és a gyógyszeres kezelés is elindult.Ha rosszabb, menni kell a kórházba-de szerencsére nem romlik az állapotom.
Köszi mindenkinek az érdeklődést, segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!