Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ffp2- es maszkban mennyire...

Ffp2- es maszkban mennyire lehet levegőt kapni?

Figyelt kérdés

2021. márc. 12. 23:03
1 2
 11/16 krwkco ***** válasza:
58%

Még egy dolog jutott eszembe:

Egy március 11-i hír szerint egy magánlaboratóriumban a pozitív esetek 95%-a a brit variánssal volt fertőzött. A PCR teszthez vett mintákban átlag 15-ször több vírust találtak, mint az eredeti vuhani vírus esetében.

hvg.hu/tudomany/20210311_Brit_varins_mutacio_koronavirus

A következők már csak az én gondolataim, ez nincs benne a cikkben:

Ha az orrüregből vett mintában megnőtt a víruskoncentráció, akkor feltehetően a levegőben terjedő cseppekben is nagyobb lesz. Ha csak 50%-os szűrésű házi szövetmaszkot használunk, akkor 7,5-szer több vírust lélegzünk be, mint az első vagy a második hullámban maszk nélkül. Vagyis egyre fontosabb, hogy jó minőségű maszkot hordjunk.

2021. márc. 14. 10:00
 12/16 anonim ***** válasza:
75%

Én amúgy ezt szeretem hordani, de engem fullaszt.

Még az irodában ülve is azt érzem, hogy nehezebb levegőt venni, valahogy rossz. Ráadásul vagy 2 deci elhasznált levegő alatta marad. Tudom, hogy alapvetően nem káros, mert kompenzálja a szervezet, de rossz!

Lendületes gyaloglásnál viszont kifejezetten fullaszt és én futni (villamoshoz) vagy lépcsőzni már NEM tudok benne.

De önmagában hatalmas kontrasztot ad. Irodaházhoz gyalogoltam enyhe emelkedőn felfelé és gyorsan. Őszinte leszek, lehúztam az orrom alá. Hát, meg kell mondjam, egy ugyanakkora erejű lélegzetvétel, amivel az előbb nem jutott elég levegő a tüdőmbe, az orr alá húzás után majdnem kiszakadt a tüdőm.

28N, rendszeresen sportolok, ráadásul 1 éve heti 3-4 órát. Kis (tényleg kis) túlsúlyom van.

2021. márc. 14. 10:38
 13/16 krwkco ***** válasza:
58%

Hordhatnál kétféle maszkot.

Egy könnyen átlélegezhető szövetmaszkot szabad téren és egy FFP2=KN95-öst zárt térben, ahol mások is vannak, de nincs fizikai terhelés.

2021. márc. 14. 12:06
 14/16 anonim ***** válasza:
43%
#13, én pont így csinálom. Szabadban házi gyártású szövetmaszk, zárt térben FFP3. A lépcsőn meg lassan megyek föl.
2021. márc. 14. 12:31
 15/16 anonim ***** válasza:
66%

13

Néha így csinálom, pont ezért, de nem mindig jön ki így a lépés. Meg nem is mindig jó, mert a tömegközlekedésre jó a KN95, viszont utána gyaloglás közben irigylem, aki nem fullad ki...

Összességében én amúgy várom, hogy a szabadban ne kelljen, tömegközlekedésen, boltban viszont én megtartanám. Kutyának se kell a nátha és az influenza.

2021. márc. 14. 12:48
 16/16 anonim ***** válasza:
34%
Én egsikben sem kapok jól levegőt, ezért nem hordom.
2021. márc. 18. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!