Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Az oroszok, hogy tudtak egy...

Az oroszok, hogy tudtak egy használható covid vakcinát kifejleszteni? Ennyire jó az orosz gyógyszeripar amiről még nem hallottam?

Figyelt kérdés

És ne gyertek azzal, hogy ki tudja milyen stb. Mert az osztrákok is keresik: [link]

És lehet kétes hatású, de akkor sem az indiaiak, japánok vagy kanadaiak fejlesztették hanem az oroszok. Mit érdemes tudni az orosz gyógyszeriparról?

2021. márc. 7. 22:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
83%
De most komolyan: mi akadálya lehetne, hogy Oroszországban fejlett legyen a tudomány???
2021. márc. 10. 19:20
 12/17 A kérdező kommentje:
#11: Mégis vajon mi...? Az Olaszországgal egálban levő GDP (aminek nagyrésze fegyverkezésre megy és az olajból/földgázból jön), az innovatív cégek K+F hiánya (laikusként kapásból 3 nyugati gyógyszercéget is tudok: Bayer, GSK, Novartis). Valahogy sose Oroszországból jönnek azok a cuccok amikre napi szinten költöm a pénzem az egészségem megőrzése céljából. De azt aláírom, hogy télen jól melegít a földgázuk.
2021. márc. 10. 21:25
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted a nyugat-európaiak tudnának magyar gyógyszercéget mondani?

Vagy bármilyen magyar céget? Akkor nálunk sem fejlett a tudomány?

Vagy tudsz pl. japán gyógyszercéget? Náluk sem eléggé fejlett? Ausztrál cégeket?

Nálunk nyugat-orientáltság dívik. Általánosan elterjedt, hogy csak az lehet jó, ami nyugati. Ám ez nem így van.

2021. márc. 10. 21:41
 14/17 anonim ***** válasza:
75%
Tehát amiről nem tud a kérdező, az nincs is :)
2021. márc. 11. 07:21
 15/17 anonim ***** válasza:
Mégegyszer mondom kedves kérdező, hogy egy por fészekben is kilehetett volna fejleszteni a vakcinát ha egy megfelelően felszerelt labort és mellé szakembereket telepítessz oda, Magyarország pl hol van Oroszországhoz képest, még mondták, hogy jövőre akár saját vakcinát is elő tudunk majd állítani, szóval nemértem a kérdést továbbra sem, mint írtam két dolog kell, hogy a vakcina elkészüljön egy jól felszerelt kutatóintézet, és megfelelő tudással rendelkező emberek, azért valljuk be a legtöbb ország rendelkezik ezekkel, nem olyan nagy kunsztok :D.
2021. ápr. 24. 15:08
 16/17 anonim válasza:
40%

Én csak annyit tudok, amit anyum mondott, hogy elvileg a legtöbb oltás amit kisgyerek korban kapunk, az orosz.

Szóval szerintem akkor csak tudnak valamit. Őszintén én ha lehetne, ezzel oltatnám magam, de mivel 18 év alatt vagyok, így annyi választási lehetőségem van, hogy kérem-e a Pfizert, vagy nem kapok semmit. :/

2021. máj. 7. 00:07
 17/17 A kérdező kommentje:

"elvileg a legtöbb oltás amit kisgyerek korban kapunk, az orosz"

Ez fals infó és sokszor letisztázták már, hogy anno hazai cuccokat kapott mindenki a világszinten is elismert és híres magyar gyógyszeripar által. Richter és társai.

2021. máj. 7. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!