Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Különbözik-e valamiben a...

Különbözik-e valamiben a Covid és a sima nátha miatti szaglásvesztés?

Figyelt kérdés

Akár jellegében (enyhébb, teljes, nem minden illatra, hamarabb elmúlik...), akár a tünetek jelentkezésének sorrendjében?

Ha Covid, a háziorvosomnak mindenképpen tudnia kell róla. Viszont ha nem az, feleslegesen nem jelezném, feleslegesen nem szeretném a férjemet karanténba vágatni (én már kontaktként önfigyeléses karanténban vagyok).

Mellette nagyon enyhe tüneteim vannak, enyhe torokfájás, orrfolyás, tüsszögés, hőemelkedés, de mindegyik gyenge. Akár nátha, akár Covid is lehet.

Tudom, hülye kérdés, de nincs valami, ami az egyiket jobban valószínűsíti?

2021. febr. 28. 20:58
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Békés megyei kisváros, itt nincs online vásárlás. :/

Mondjuk azt sem tudom, ilyenkor a férjem automatikusan karanténba kerül-e?

Gyakorlatilag semmit nem tudok a karantén szabályairól.

Egyébként ha kijönnek ellenőrizni, akkor felhívnak? Gondolom, a kaput érdemes zárva tartani (egyébként is zárva szokott lenni), csengő nincs. Rámcsörögnek ilyenkor, vagy bekopognak az ablakon? Vagy automatikusan büntetnek?

Tudom, hülye kérdések, de nah... Ilyesmiken is aggódok. :/

2021. febr. 28. 22:28
 12/17 anonim ***** válasza:

[link]

Olvasd át.

2021. febr. 28. 22:31
 13/17 A kérdező kommentje:
#12: Itt már kerestem, de nem találtam. A karantén kulcsszóra bead minden operatív törzsi tájékoztatót. :D
2021. febr. 28. 22:37
 14/17 anonim ***** válasza:
akkor telefonszám ami ott van?
2021. febr. 28. 22:40
 15/17 anonim ***** válasza:
Eszerint van pár napod, hogy tartósabb élelmiszerekből tartalékolj pár hétre. (Inkább holnap, mint később.)
2021. febr. 28. 22:41
 16/17 A kérdező kommentje:

#14: Ha más nem, akkor az lesz.

#15: A férjem reggel bevásárol, jobbat nem tudok.

Még abban bízik, hátha reggelre visszatér a szaglás, akkor gondolom, kizárhatnám a Covidot. Nem akarok még ezzel is kórházba kerülni. :/

Csak enyhe tüneteim vannak, de olyan kezeletlen alapbetegségem, hogy a dokimtól ezt is kinézem.

Valahogy ez most baromira nem hiányzott az életemből.

2021. febr. 28. 22:45
 17/17 anonim ***** válasza:
#4 "Náthánál nincs szaglásvesztés, nekem sem volt soha"De szénanáthánál pl nagyon erősen jelentkezik,de orrdugulással egybekötve viszont..
2021. júl. 3. 00:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!