Mitől lehet a szaglásvesztés és meddig tart?
Sziasztok!
3 napja lebetegedtem, gyulladt torok, hőemelkedés (egyik este láz is), orrdugulás és tüsszentés. Már kezdek kilábalni az egészből, a torkom még nem az igazi és az orrfolyás jelen van, de a egyik pillanatról a másikra elveszettem a szaglásom, az erős parfümömet sem érzem egy picit sem. Ettől függetlenül az ízérzékelésem továbbra is tökéletes. Szerintetek mitől lehet? Egy megfázás/nátha/torokgyulladás okozhat ilyet? Ha igen, akkor mennyi idő míg visszatér? Még sosem fordult elő. Tudom, Covid-ra is gyanakodtam, de nem igazán járok el itthonról, hogy az lehessen az ok. Köszönöm!
"Tudom, Covid-ra is gyanakodtam, de nem igazán járok el itthonról, hogy az lehessen az ok."
Ezt a logikát nem igazán értem. Valami vírus/baktérium okozta ezt a betegséget, ha azt össze tudtad valahogy szedni, akkor a covidot is.
Egyébként ez valószínűleg covid, ilyen erős szaglásvesztést, ráadásul betegség után, kifejezetten ez szokott okozni.
A megfázás kialakulhat akkor is, ha nem megyek sehová, főleg, hogy sosem öltözöm vastagon, mert egyáltalán nem vagyok fázós típus. Nem neveztem meg semmilyen betegséget biztosra.
Bocsi, ha nem egyértelműen fogalmaztam, a kérdésem arra irányult, hogy, ha nem szedtem össze vírust (gondolok itt az összesre, covid-on kívül is) akkor egy megfázás okozhat-e ilyen tünetet esetleg, és ha igen, akkor meddig tart?
Köszönöm, 5-ös válaszoló.
Pont azért tettem fel a kérdést, hogy tisztában legyek a lehetséges alternatívákkal/okokkal, mielőtt a legrosszabbra gondolnék. :)
De értsd már meg : a megfázást, ami egyenlő a náthával amúgy, vírusok okozzák!
Rhinovírusok vagy más, amúgy a koronavírusok is.
Vírus nélkül nincs nátha/megfázás. Nem "alakul ki".....
Jó, rendben, értem, igazatok van.
De mindettől függetlenül, nem hinném, hogy itthon ülve a covidot szedtem volna össze, mert még csak boltba sem járok, maximum az udvarra megyek ki manapság, ezért is érdeklődtem más "általános" betegségek felől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!