Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ha nagy nehezen atveszeltem a...

Ha nagy nehezen atveszeltem a COVID-19 virust, elkaphatom meg egyszer ?

Figyelt kérdés

Ugy erzem, ha meg egyszer elkapom es ugyanilyen erosen jonnek ki rajtam a tunetek, biztosan belehalok.

“Akik erősebb vagy gyengébb tünetekkel átvészelték azokat felesleges beoltani mert nekik a szervezetük már tud védekezni ellene.” - ez igaz lehet ??

2021. febr. 28. 18:50
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Kedvee u311!

En majdnem belehaltam a betegsegbe, viszont mar mondhatni egeszseges vagyok 3 honap utan.

Ha tegyuk fel elkapom ujbol egy ev mulva es nincs oltasom, biztosan csak gyenge tunetekkel szamolhatok ?

Vagy legalabbis mindenkepp gyengebbel, hiszen a szervezetem mar egyszer talalkozott a virussal es sikeresen le is gyozte azt ?

(Igaz mutalodik a virus es sok ido telik el az ujrafertozodeshez, de lenyegeben a mutans virus alapja mar egyszer volt a szervezetemben.)

Oltasbol a Kinai jo lehet ?

Van EU-s engedelye ?

Melyiket ajanlod ?

En elzarkozom az oltastol.

2021. márc. 1. 10:28
 12/16 anonim ***** válasza:

"Ha tegyuk fel elkapom ujbol egy ev mulva es nincs oltasom, biztosan csak gyenge tunetekkel szamolhatok ?"- Ezt meg az immunologusok sem tudjak, mert nincs ra tapasztalat (nem telt le egy ev). Addig többször mutalodik a virus, ugy ahogy az influenza virus is, minden evben kicsit valtozik. Viszont ha mostanaban kapod el, tehat 6-9 honapon belül a betegseg utan, akkor a lefolyas joval enyhebb, söt lehet, hogy tünetmentes.

Sokan aggodnak az oltas miatt. En is aktivan utanajartam; Megbizok a kutatokban, biztos tudjak, hogy miröl beszelnek. A coronavirus altal okozott megbedegedes, Covid-19 veszelye sokkal nagyobb, mint az oltas veszelye. En mindenkeppen ajanlom.

"Oltasbol a Kinai jo lehet ?

Van EU-s engedelye ?

Melyiket ajanlod ?"- Nem tudom, hogy jo-e a kinai. Valoszinü igen. A nyugat europai orszagok nem kötöttek szerzödest a kinai vakcina gyartokkal, (sem az orosz Sputnikkal), mert azok nem tudtak felmutatni a vizsgalataik eredmenyenek nagy reszet. En nem nagyon biznek benne.

A jelenlegi többi- Biontech, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson abszolut megbizhatok, es minden orszag orvosi Engedélyező és felügyeleti hatósága ezeket ellenörzi, es engedelyezi az adott orszagban.

Az AstraZeneca-nal tudnod kell, hogy ha idösebb vagy, mint 65 eves, akkor nem ajanlott, mert abban a korcsoportban keves vizsgalatot csinaltak. De az nem azt jelenti, hogy nem lehet jo a 65 felettieknek.

2021. márc. 1. 11:10
 13/16 A kérdező kommentje:

Koszonom!

Ezen vakcinak kozul melyik a legjobb, szerinted ?

Hogy lehet igenyelni a konkret tipust ?

Amibol egy darab is eleg, emlekezteto oltas nelkul.

28 eves ferfi vagyok, minden betegseg nelkul, atlagos parameterekkel.

2021. márc. 1. 11:19
 14/16 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy legjobb, mind jo, es egy kicsit maskepp müküdik. Az eddigi vakcinak közül a Johnson&Johnson az, ahol egy oltas elegendö. A kinait es oroszt nem ismerem.

"Hogy lehet igenyelni a konkret tipust ?"- Nem tudom, hogy megy Magyarorszagon. En felhivnam a haziorvosodat, es ott jelentkeznek az oltasra. De ott is van prioritasi sorrend- idösek legelöször, stb. Hogy ki lehet-e valasztani, hogy melyiket akarod- nem hiszem. Pillanatnyilag versenyfutas van az oltoanyagokert, nem tudnak annyit gyartani, amennyire szükseg van- idö kell hozza. Ezert, amig nincs elegendö oltoanyag, az "kell" venni, ami van.

2021. márc. 1. 11:29
 15/16 A kérdező kommentje:

Es a hatekonysagukat tekintve milyenek ?

Kevesebbet er az egyszeri oltas, mint a tobbszori ?

2021. márc. 1. 12:14
 16/16 anonim ***** válasza:
Ha az a célod, hogy ne legyél súlyos beteg, akkor azt egy oltással eléred. Ha az a célod, hogy el se kapd, akkor nagy valószínűséggel eléred a két oltással (de ez sem 100%).
2021. márc. 1. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!