Másnak még sose ment el a szaglása, ha beteg volt?
Nem teljesen értem miért mondják, hogy a szaglás/ízérzék elvesztése covid specifikus tünet. Világ életemben ez volt, ha náthás voltam, hogy 1-2 hétig se ízeket se szagokat nem éreztem. Anyukám legnagyobb szerencséjére, mert mindig itatta velem a borzalmasabbnál borzalmasabb gyógyteáit, de ilyenkor semmit sem éreztem belőlük. :)
Másnak ez tényleg ennyire szokatlan?
Más. Tiszta volt az orrom, szelelt rendesen, mégsem éreztem semmit. Szó szerint. Ecetet közelről szippantva sem. Egyéb tünetem mondhatni nem is volt.
Ami érdekes : tantestületemmel szagolgattuk az ecetet a folyosón, ki érzi, ki nem?
A gyerekek ott kíváncsiskodtak körülöttünk, ők is szaglásztak. Két gyerek nem érezte. Otthon elmondták, orvos tesztet kért, mindkettő + lett.
Máshogy megy el, influenzásan egy minimális ízt érzek. Keveset, de meg tudom állapítani éppen mit eszek.
Koronásan hipót is itathattak volna velem, se az ízét, se a szagát nem éreztem.
Én átestem a betegségen nagyon enyhe tünetekkel. Az íz- és szaglásvesztés teljesen más volt, mint egy megfázásnál. Ott a nátha miatt nem érzek szagokat, itt egyáltalán nem folyt az orrom és be sem dugult, mégsem éreztem a legerősebb szagokat sem. Az ízeknél még azt sem éreztem, hogy valami sós, édes, savanyú, vagy keserű-e. Ilyet még soha nem tapasztaltam, főleg úgy, hogy egy kis hőemelkedésen és fáradtságon kívül más bajom nem volt.
Szóval egy átlag megfázás engem sokkal jobban le szokott dönteni mint ez, viszont ilyet még nem tapasztaltam előtte. Azóta visszatért mindkettő, de sokszor érzek egy fura mellékízt azt ételekben, ami lehet ennek az utóhatása
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!