Lesz majd olyan statisztika, hogy a koronavírus ellen beoltottak közül hányan halnak meg?
Szerintem erről ne is álmodj... úgy gondolod, majd a kommunikált statjaikkal magukat fogják égetni, hogy mondjuk pár %-ban a beoltás ellenére valaki COVID-ban fog meghalni?
Biztos lehetsz benne, hogy nem lesz ilyen!
1#
Nem nyugodna meg...
Csak kiváncsi vagyok, mennyire lesz hatékony az oltás amit 10 èv tesztelés helyett 10 hónap alatt 'dobtak piacra'.
"Csak kiváncsi vagyok, mennyire lesz hatékony az oltás amit 10 èv tesztelés helyett 10 hónap alatt 'dobtak piacra'."
Sejtettem, hogy ez van a kérdésed mögött. :) Nyugi, téged ígyse úgyse chippelnek meg, nálad csak értékesebb és okosabb emberek kellenek. :)
Azt el tudná valaki mondani, hogy a 2-es miért lett lepontozva? Ha jól belegondoltok, logikus az, amit írt, úgy, ahogy van. A kérdésre válaszolt, korrekt levezetésben - nem értem, miért lett lepontozva, de valaki biztos el tudja magyarázni.
Én amúgy maximálisan egyet tudok vele érteni.
"Ha jól belegondoltok, logikus az"
Ha valami logikus, már igaz? Egyébként nem, nem logikus. Több tízezer emberen lett tesztelve, belőlük jött ki a 95%-os védettségi arány. Ekkora számokkal dolgozva, már nagyobb méretben is maximum 1-2% eltérés lehet. De a vakcina, nagy részben hatásos. :)
"A kérdésre válaszolt, korrekt levezetésben"
Ugyan a kérdésre válaszolt, de nem korrekt levezetésben. A begyűjtött adatok és azok közlése nem úgy megy, hogy bólint egyet a főni, hogy na ennyit mondjatok, mert a valós szám túl ciki.
Ez így ahogy van, csak egy tipikus konteó, összeesküvés elmélet. Ezért van a leszázalékolás. Ha valaki baromságot állít, azt lássa a többi ember.
Én is tudok a hasamra ütni és azt mondani, hogy "na a globális felmelegedés azér' van, mer' így írtanak ki minket a földönkívüliek, ez tök logikus amúgy". Nem, nem az.
"Több tízezer emberen lett tesztelve, belőlük jött ki a 95%-os védettségi arány."
Konkrétan 'védettségi arány' nem jött ki!
"A 95% természetesen meggyőző bizonyítéka annak, hogy adott oltóanyag jól működik. Azonban ez a szám nem arról szól (nem azt mutatja), hogy milyenek általában véve annak az embernek a megbetegedési esélyei, aki beoltatja magát. Továbbá azt sem jelzi előre, hogy abban a kérdésben milyen jól fog teljesíteni a vakcina, hogy lejjebb viszi-e a megbetegedések számát, vagy hogy csökkenti-e a járványt adott országban (pl. elsőként is az USA-ban, ahol szélesebb körben megkezdik a lakosság beoltását)."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!