Hogyan jöhetne vissza a hangom?
Ha már egyáltalán nincs hangod, onnantól már gyors a gyógyulás. Lázad nincs?
Én a következőt ajánlom:
- NeoCitran (vagy hasonló)
- a következő teafilterekből készíts teát: bodza, borsmenta, hársfa, kamilla; és ebbe 1:1:1 arányban tegyél cukrot, mézet és citromlét
- elalvás előtt igyál meg egy césze meleg mézes tejet (1 csésze tejbe 1 evőkanál méz), furán hangzik, de engem 2 nap alatt rendbe tett
- fokhagymás pirítóst egyél, amennyi jólesik
- nem tudom, szoktál-e szénsavasakat inni, de most még gyógyszer esetén is mellőzd (gondolok itt a C vitaminos kalcium pezsgőtablettára, ami egyébként szuperjó torokra, de nem ilyenkor)
Én ezeket szoktam, mindig beválik.
Szerintem menj el gégészhez. Mert lehet hangszalag gyulladásos van! Ez egy komoly betegség, rámehet a hangod...
Szerintem ne kísérletezz semmivel sem házilag, hanem menj el a fül-orr-gégészetre!
Kedves 3. válaszoló:
A 2. válaszoló vagyok. A hangszalag gyulladás nem egyenlő a torokgyulladással, ezért nem mindig, sőt az esetek többségében nem is jár együtt lázzal. Tapasztalatból beszélek. Ha pedig már 2 hete nincs hangja a kérdezőnek, akkor valószínűleg nem kicsi a gond. Ezen pedig alligha segítene holmi Neocitranos, gyógyteás házi kúrálgatás. A gégész pedig nem minden esetben ír fel antibiotikumot, nagyon jó gargalizáló szerek vannak, amik nem antibiotikumok, mivel ez nem mandulagyulladás....
Ha pedig nagyon komoly a dolog, akkor teljes némaság hetekig(nekem 6 hét volt...) és ecsetelés, amit az orvos végez általában 2-3 naponta, szintén nem antibiotikummal...
Csak a félreértések elkerülése végett...
Gyógyulást kívánok a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!