Kötelezhet az egyetem a Covid védőoltás beadatására? (EÜ kar)
Figyelt kérdés
Ma kaptam egy e-mailt a kar egyik magas beosztású személyétől, hogy x időpontig (néhány nap) szíveskedjek jelentkezni a Covid-19 védőoltásra, ellenkező esetben nem teljesíthetem a kötelező szakmai gyakorlatot. Van ennek jogszabályi háttere, kötelezhet bárki erre, ha egyébként nem szeretném beadatni?2021. jan. 6. 13:35
11/40 anonim válasza:
Mondjuk egészségügyisként szégyellhetnéd magad, hogy vonakodsz beadatni.
12/40 anonim válasza:
7: Nem sikerült megérteni? Az eü dolgozók kaphatnak most oltást. Ha minden dolgozó be lesz oltva, csak a kérdező nem, akkor egyértelműen ő veszélyes a betegekre. A betegek meg tömegesen még sokáig nem lesznek oltva, hiszen még nincs annyi oltás.
13/40 anonim válasza:
10: nincs erre vonatkozó tudományos kutatás. Falus Ferenc mondott egy ilyet, de róla tudni kell, hogy már 10 éve nem praktizál.
14/40 anonim válasza:
Nem tudom újságcikk mennyire hiteles, de valamelyikben azt olvastam, hogy a munkáltatók jelenleg nem tehetik kötelezővé védőoltások alkalmazását, de ez alól kivétel ha valaki olyan egészségügyi munkakörökben dolgozik, ahol csökkent immunrendszerű betegekkel foglalkoznak, vagy ahol az egészségügyi dolgozók kitettsége magas. Emiatt szerintem nézz utána mi az igazság.
15/40 anonim válasza:
Nem. Szet kell nezni a TASZ oldalan az allasfoglalasok kozott. Meg a torveny altal kotelezo tett oltas hianyaban sem lehet pl. egy gyermeket kizarni a kozoktatasu intezmenybol. Erdemes az emailt elkuldeni a TASZnak, segiteni fognak.
16/40 anonim válasza:
#12 De mit nem értesz azon hogy az oltás csak az erős tünetektől védi a beoltottat,attól még fertőzhet, vagy akkor a tünetmentesek sem ferőznek, ergo minek maszk annak aki nem beteg?
17/40 anonim válasza:
16: mint írtam, erre vonatkozólag nincs semmilyen tudományos bizonyíték, hogy így lenne.
18/40 anonim válasza:
ez kb annyira jog mint 2012 ben amikor felvettek az ELTEre és közölték:
nem kötelező aláírni a hallgatói szerződést, csak nem kapok indexet és nem kezdhetem el a félévet.....szokásos, demokrácia van de mégsem. Lehet kötelezni fognak, de akkor lépj ki inkább
19/40 anonim válasza:
Én is otthagynám ha nem sikerülne ezt rendezni.
Szégyelheti magát az adott egyetem, hogy ilyen diszkriminatív.
20/40 anonim válasza:
Aki feljelentkezik oltásra, az meggondolhatja magát, hogy tényleg akarja-e az oltást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!