13 éves vagyok én még nem voltam bárányhimlős (többi lent)?
nah szóval hogy 13 éves vagyok és még nem voltam bárányhimlős és az jutott eszembe hogy ha nem esek túl rajta mondjuk 10 év múlva se és már lesz gyerekem és akkor én tőle elkaphatom?..(be vagyok oltva de kitudja) és van a lappangási idő ami már fertőz és én nagyon félek tőle mármint a bárányhimlőtől és a majd a gyerekemet is beoltatom akkor ő sem lehet az mondjuk oviban vagy ilyesmi?
amúgy ne nézzetek hülyének csak láttam egy filmet a bárányhimlőről.. majdnem elhánytam magam..:/
Fúúúú! Én 15 évesen kaptam Bárányhimlőt! Elég kellemetlen volt, gusztustalan kiütések, nem tudtam kényelmesen aludni, feküdni, ülni mert mindig valami fájó hólyagra helyezkedtem.
Voltam oylan balszerencsés is, hogy a kiütéseim átterjedtek a torkomra! Nah! Azzal a fájdalmas kiütéssel teli torokkal enni vagy inni nem éppen kellemes, plusz az állandó magas láz, nagyon rossz közérzet, mindez minimum 2 hétig tart... Ez bizony kemény megpróbáltatás! Egyébként szemétnek fogsz tartani de kívánom, h kapd el mert aki 1x átesett rajta az még1x nem fog. És ha később kapod el abból nagyobb gondok is lehetnek mint egy ocsmány és kellemetlen kiütésekkel teli betegség!:)
Bocs!:(
köszi a válaszokat..
azt hittem hogy ha majd a gyerekem be lesz oltva akkor ő se és én sem kapom el..
utolsó: én is azt kívánom hogy kapnám el.. vagyis nem most hanem még kis koromban..de arra meg nem lennék képes hogy egy bárányhimlőssel direkt találkozzak hogy elkapjam.. amit leírtál.. hát nem élném túl: D
Ez valami urban legend, hogy nem lehet tobbszor elkapni, mert de, csak ovsomornek hivjak:) Mondjuk azt nem elkapod, hanem ha mar atestel a baranyhimlon, akkor az immunrendszer gyengulesevel a virus reaktivalodhat, ez az ovsomor. Csak azokra nezve veszelyes, akinek meg nem volt baranyhimloje.
Egyebkent a felnottkori baranyhimlo sokkal veszelyesebb, mint a gyerekkori, en nem oltatnam be a gyerekemet..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!