Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Megnagyobbodot a nyirokcsomó...

Megnagyobbodot a nyirokcsomó a nyakamnál. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

2 és fél - 3 napja megvan duzzadva a nyirokcsomó az arcom bal oldalán. Lehet hogy azért jött ki, mert mostanában a hidegben sokat voltam ki cigizni (kb 15 percet szoktam kint tölteni) és megfáztam? Általában a meleg szobából mentem ki. Az utóbbi pát napban elkezdett gyakrabban folyni az orrom és reggelente fájni a torkom.

ÉRTELMES VÁLASZOKAT KÉREK! Köszönöm😊

2020. dec. 29. 23:06
 1/6 anonim ***** válasza:
76%

Lehet valamilyen vírusos, bakteriális fertőzés. Lehet még nem fájó romlott fog.

A covid is játszhat.

2020. dec. 29. 23:08
 2/6 A kérdező kommentje:
Ja meg szoktam kimenni cigizni a wc-be is esténként egy szál boxerbe és olyankor nyitva van az ablak. Lehet hogy csak megfáztam?
2020. dec. 29. 23:09
 3/6 anonim ***** válasza:
61%
 4/6 A kérdező kommentje:

1-es

Van egy fogam ami vár gyökérkezelésre szóval az is lehet.

5/6 anonim ***** válasza:
76%
Azok a nyirokcsomók duzzadnak meg először (vagy kizárólag), melyek a fertőzéshez, sérüléshez vagy gyulladáshoz a legközelebb találhatóak. Nagyon gyakori például, hogy a felső légúti fertőzéseknél, torokgyulladásnál, influenzánál a nyak két oldalán található nyirokcsomó nagyobbodik meg. Más betegségeknél nemcsak lokálisan, de testszerte megnagyobbodnak a nyirokcsomók.
2020. dec. 29. 23:10
 6/6 anonim ***** válasza:
0%

De lehet akár mumpsz is, ami nagyon veszélyes, főleg a férfiakra nézve.

Tehát mindenképpen fordulj orvoshoz.

"A mumpsz tünetei

A lappangási időt követően általános tünetek (nem túl magas láz, fáradékonyság, gyengeség) jelentkeznek, majd megjelenik az egyik, vagy akár mindkét oldali fültőmirigy duzzanata, fájdalma. Ehhez még torokfájás, nyelési nehezítettség is társulhatnak. Legenyhébb esetben ezek a tünetek 1-2 héten belül lecsengenek, és a beteg meggyógyul.

Néhány esetben a fertőzés akár teljesen tünetmentesen is lezajlik, ez az ún. néma mumpsz. Ilyenkor csak egy esetleges laborvizsgálat eredménye igazolhatja az aktuálisan fennálló betegséget.

Fiatal felnőttkorban heregyulladás (hereduzzanat, bőrpír) fenyeget, amely akár teljes sterilitást is okozhat.

Lezajlott vírusfertőzés után több esetben halláscsökkenés maradhat vissza, ezért minden, mumpszon átesett kisgyermeket ez irányban szűrni kell.

Ritkábban ugyan, de nem egy esetben kialakulhat a hasnyálmirigy gyulladása, melynek figyelmeztető jelei a következőek: hasi fájdalom, hasmenés, zsíros széklet."

Vizsgáltasd ki. A nyirokcsomó duzzanat nem játék.

2020. dec. 29. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!