Testszerte megnagyobbodott nyirokcsomók, vérkép eltérések, mi lehet a háttérben?
Üdv!
Nemrég voltam beteg, láz, ágy, stb. Utána kb 1 hónappal észrevettem tesztszerte kitapintható nyirokcsomókat, a hónaljamat megnézték ultrahangon, az eredmény : "több apró, reaktív nyirokcsomó". A vérképemben a következő eltérések vannak (zárójelben a referencia értékek):
Fehérvérsejt 3,12 (4-10)
Neutrophil gran 39% (45-75)
Lymphocyta 49,9% (20-40)
Haematocrit 36,3% (41-53)
Más eltérés nincs.
Jelenleg is orvoshoz járok, hogy a kiváltó okot megtaláljuk de nagyon beparáztattam magam emiatt, aludni és enni sem tudok...
Egyéb tünet nem volt, a nyirokcsomók aprók de vékony vagyok és ezért könnyű kitapintani őket, mindenhol érezhetőek (nyak, hónalj, ágyékhajlat).
Valakinek van ötlete, esetleg hasonló tapasztalata?
(Tisztában vagyok vele, hogy a vizsgálatokkal alátámasztott orvosi vélemény a nyerő.)
Nagyon sok mindentől lehet, ennyi alapján nem lehet 100%-ra megmondani. Nyirokrák, lymphoma, vírusfertőzés, trópusi betegség, stb.
Folytatni kell a vizsgálatokat.
Egyelőre vírusra gyanakszanak a haematológián, ott már rendben voltak az arányok csak a fehérvérsejt volt kevesebb (3,3).
Viszont elküldtek tüdőröntgenre ahol bal oldalon tömötteb hilus miatt kell ct-t csináltatni. A vírusfertőzésem után volt egy hátfájásom ami mára szinte teljesen elmúlt.
Lehet ez valami ottani gyulladás a vírus vagy a fogászati gyulladás miatt?
Kicsit aggódom már...
*mellkas röntgen.
Annyit írtak csak, nem zárható ki nyirokcsomók jelenléte mert a bal hilus tömegesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!