36 hetes terhes vagyok és övsömöröm van, lehet baja babámnak?
Valószínűleg már nem,mert a baba szervei a 12. hétre kialakulnak.Amúgy az övsömör is rubeolavírus.
De valóban orvost kéne kérdezni.
itt egy doki válaszol..kimásoltam neked, nyugodj meg..
Az övsömör és a bárányhimlő kórokozója (virus varicellae) azonos, de az övsömört nem a bárányhimlős gyerekektől kapják el az idősebbek, hanem a gyermekkorban átélt bárányhimlő utáni védettség csökkenésével „ébred fel” a mindannyiunk szervezetében ottmaradt vírus, amely a fájdalmas kiütéseket kiváltja.
Ha övsömöre van egy terhes anyának az veszélyes lehet születendő gyermekére nézve???
Nem, mert az övsömör esetében nincs ún. virémia, azaz a vírus nem kerül a véráramba és nem jut át a méhlepényen az anyából a magzatba.
amikor a kérdést feltettem ez még csak feltételezés volt.......csak kimaradt a ha!!! igen elfáradtam az orvoshoz...és megkaptam a választ!
a rendes válaszadóknak pedig nagyon köszönöm a segitséget!
Az Édesanyámnak volt övsömöre, mikor velem volt várandós. Koraszülött lettem, de nincs bizonyítva, hogy emiatt.. Viszont jó hír, hogy teljesen egészségesen jöttem világra, ami kisebb problémáktól eltekintve közel 30 éve tart hál'Istennek.:)
Szóval nyugi, most ez a legfontosabb, és jó egészséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!