Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mi történhetett velem, nem-e...

Mi történhetett velem, nem-e covid megint?

Figyelt kérdés

Tegnap egy étterembe vettem húslevest és toroskáposztát, majd hazamentem, megmelegítettem, megettem. Ez volt du fél 2 körűl. Eddig semmi. Majd ahogy ettem egy fél óra múlva hascsavarással kortyogott a hasam, és nem soká mennem kellett wc-re, folyékony széklet volt, de szinte félóránként kellett ezt követően. Ez estig tartott, majd este 7 körűl éreztem, hogy hányingerem van és ráz a hideg. Eddig hasfájás, hányinger, hidegrázás volt, aztán elmentem az ügyeletre, de ezekkel a panaszokkal nem engedtek be, elhajtottak, nem vizsgáltak meg, azt mondták menjek haza és a covid osztályra menjek. Hazamentem egyre jobban rázott a hideg, egyre jobban hányingerem lett, este 10 körűl kihánytam az ebédet mindet, sokat. Majd a hidegrázás mellett 39 fokos lázam volt, vettem be gyógyszert, ami éjjel lehúzta a lázam, nincs már hányingerem, éhes sem vagyok, a hasam fáj még kicsit és ma is 4x voltam wc-n, folyékony széklet volt. Köhögés nincs, torokfájás nincs, de szárad a szám hiába iszok sok folyadékiot.

A leirtak alapján ez mi lehet?

Ételmérgezés, romlott ételtől lett bajom vagy hasonló?

Ez ugye nem covid?

Októberben voltam covidos.

2020. dec. 21. 17:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
35%
szerintem kérj tesztet, most az az időszak van amikor a lázas betegek nem mehetnek orvoshoz. én se tudtam meg hogy influenzám volt e vagy covid, de ha felhívod a háziorvosod és beszélsz vele ő hívja a mentőszolgálatot.
2020. dec. 21. 17:34
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez inkább ételmérgezésnek tűnik. Holnapra remélhetőleg kutya bajod, azért diétázz még 1-2 napig (főtt krumpli, háztartási keksz, ropi, leves leve), meg ha valaki tud neked hozni Smectát és probiotikumot a gyógyszertárból, azok hasznosak lennének.

Az 1-es válaszolóval meg nem értek egyet, fölöslegesen terhelnéd a rendszert. Most váltál covidos, jó eséllyel van még ellenanyagod, a lázon kívül semmiyen covidra jellemző tüneted nincsen (nem a hasmenés a vezető tünet, attól függetlenül, hogy előfordulhat). Valószínűleg az étteremben nem tárolták jól az ételt, az okozta a bajt.

2020. dec. 21. 17:43
 3/11 A kérdező kommentje:

Az ügyeletes orvos lerázhatott, hogy nem akar velem foglalkozni, mert aki már hidegrázásos panasszal is megy, az lehet covidos és kiverte a nyakából, hogy menjek a covid osztályra és ott kiderűl. De ha inkább rossz étel miatt van, ahogy 2. írtad, akkor felesleges tesztre menni, sőt orvoshoz is felesleges, mert erre nincs gyógyszer, biztos hogy nem kell antibiotikum.

Hidegrázás, 39 fokos láz lehet rossz ételtől?

Az étterem ezért meg fogja kapni a szankcióját, vagyis hivatalosan jelenteni fogom egy erre illetékes helyen.

2020. dec. 21. 17:50
 4/11 anonim ***** válasza:

Szerintem is ételmérgezés, méghozzá nem is enyhe.

A diétát én is javaslom, csak nagyon keveset egyél többször naponta.

A smecta por tényleg nagyon hatásos,és mellé valami "erősebb" probiotikum.

Ha a tüneteid enyhülnek / megszűnnek akkor szerintem nagyon nagyon kevés az esély, hogy ez Covid.

Még valami.. Abból az étteremből többet ne vegyél ételt.

2020. dec. 21. 17:53
 5/11 anonim ***** válasza:
Simán lehet lázad ettől, persze. Ha holnap is brutál mód megy a hasad/ magas lázad van, akkor hívd fel a háziorvost, de fogadni mernék rá, hogy jobban is leszel már.
2020. dec. 21. 17:54
 6/11 anonim ***** válasza:
Hát a fene tudja. Nekem is pontosan ugyanez volt, és kb 4 napig tartott. 38 fölé viszont nem ment a lázam, de hőemelkedésem az végig vol (kivéve mikor levitte a gyógyszer). Fura az is hogy mostanság ennyien kapunk gyomor rontást. Szerintem ez vagy egy másik valami gyengébb baktérium, vagy vírus. De az is lehet van akinél így jön ki a covid. Én nem tom mert nem voltam orvosnál.
2020. dec. 21. 18:41
 7/11 anonim ***** válasza:

Ez etelmergezes vagy virusos belfertozes.

A Covid nagy valoszinuseggel fel ev mulva tud ujra megfertozni, es bar meg hasmenes, hanyas is elofordul, nem fo tunet.

Inkabb azert tegyel, hogy ne szaradj ki. Ilyenkor nem sima vizet, hanem cukros teat javasolnak. Es ha valaki tud patikaba menni, meselje el, hogy kiszaradasra ion-potlasra italpor kellene. A nevet nem tudom, de van erre.

2020. dec. 21. 20:01
 8/11 anonim ***** válasza:
el kell keserítsek mindenkit. az éttermi kaja simán lehet covid pertőzött mert a dolgozók kilégzett levegőben megtapad nyálmolekulái izzadságmolekulái megtapadhatnak ott. még akár egy bolti konzerven sörösdobozon is ott lehet a vírus.
2020. dec. 21. 20:31
 9/11 A kérdező kommentje:
Amit írtatok, hogy milyen gyógyszert kéne venni, amit meg lehet vény nélkűl is kapni, nem lenne gond, ha semmit nem vennék? Szerintem magától elmúlik. Éjjel 4 algopyrint bevettem, délig pihentem már le is vitte 37, 2-re, most 37,1. Tehát ma napközben már nem voltam lázas.
2020. dec. 21. 20:55
 10/11 anonim ***** válasza:
Jaj RosalieHale ne próbáld már meggyőzni, hogy ez covid, amikor 99%, hogy nem az. Persze, mindenhol ott lehet a covid, de ezek nem típusos tünetek. Azért, mert most járvány van, nem csak ez a betegség létezik.
2020. dec. 21. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!