Mikor valik vegre elerhetove a Pfizer-vakcina Magyarorszagon az atlagember szamara?
"Nem értem miért lenne kevésbé intelligens aki nem akarja az oltást?"
Mert nem fogja fel, hogy ez egy közös buli most, és mindenkinek ki kell vennie a részét a küzdelemből.
Tegyük fel, hogy 1000:1 az esélye valami súlyos bajod lesz (a valóságban inkább 10000:1 de még kevesebb valóban, és azokat is lehet kezelni pl. anafilaxiás sokk.)
Még mindig többet nyersz te is és a társadalom is, mert nem lesz lezárás, minden visszaállhat. Mindenki a mellékhatásoktól fosik, attól nem hogy mi lesz a covidból való felgyógyulás után.
Itt jól látható, hogy gyógyulás után is:
-50% érzi magát fáradtan
-40% nem kap még mindig elég levegőt
-25% izületi fájdalmai vannak
De legyünk nagyvonalúak, legyen annak az esélye 1:100-hoz, hogy valamelyik veled marad a covid után is 2-3 hónapra.
1:100 vagy 1:1000 (10000, de inkább mégtöbb) ?
Még mindig többet nyer
En eü-s vagyok és azért nem véletlen h ennyi eü-s nem akarja beoltatni magát...
Ezerből pont eleg ha te vagy az az egy, nem vigasztal h de legalább mások megúszták....most lehet azt mondod de, de a kórházi agyon te se ezen gondolkoznal, h Dejo felaldoztad magad a hazaert..
"Oké, te beadatod magadnak, tehát te védve leszel. Meg a többi oltott is. Mi meg nem, tehát mi akár mindmeghalhatunk. De ez neked miért fáj, ha amúgy is hülyének tartasz minket?"
Engem nem az zavar, hogy nem adatod be, hanem annak a társadalomra gyakorolt hatásai.
Ha nem változik a helyzet, nem tudok pl. elektív műtétekre elmenni, szűrővizsgálatokon részt venni, maradnak ugyanúgy a korlátozások. Ha súlyosbodna a helyzet, és nekem pl. életmentő műtétre lenne szükségem valami miatt, lehet nem tudják majd megcsinálni, mert mindenki a covid osztályon van.
De szerencsére ma jött a bejelentés, hogy aki beoltatja majd magát, más szabályok fognak rájuk vonatkozni mint Magyarországon, mint külföldön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!