Rettegők meddig akartok még bezárva élni?
#16, attól, hogy én saját magamat nem oltatnám be, még nem vagyok oltásellenes.
Sőt elvárom a rettegőktől, akik miatt be vagyunk zárva, hogy az első elérhető vakcinával oltassák le magukat, és regisztráljanak az oltásra.
Ahogyan vírustagadó, konteo hívő sem vagyok attól, hogy a jelenlegi védelmi intézkedéseket se hatékonynak, se arányosnak nem tartom.
Ja igen.
Végzettségem: Gazdálkodás és menedzsment BA,
IT Menedzserként dolgozom
20 - én jelenleg PhD képzést végzek ugyanazon a területen ezért pontosan tudom, hogy nem egy megfelelően tesztelt szer milyen fals eremdényekkel járhat ami egy gyógyszer esetén a mellékhatások. Érdekes, hogy a Contergan felvetésre egy szót se reagáltál például. Amúgy figyelmedbe ajánlom a legnagyobb gyógyszerészeti perek listájának 3. helyezettjét, a Pfizert. :)
17-es vagyok.
Rendben, legalább nem konteósok vagytok, így már lehet vitatkozni. Az világos, hogy az átlagember kigyógyul a betegségből (viszont a szövődményekről még alig tudunk valamit, ha kiragadott esetekkel érveltek a fertőzöttek közt is vannak esetek, akik kigyógyulás után egy évre meghaltak minden előjel nélkül (egészséges felnőttekről beszélünk), habár szerintem egy-egy eset nem bizonyít semmit ezért én ezt nem is használnám érvnek).
Az is jogos, hogy pl. orosz vagy nem rendesen bevizsgált vakcináktól tart az ember, viszont azt kell megérteni, hogy csak azért mert rátok nem veszélyes a vírus (mellesleg rám se) attól még van akire igen, és ha nem teszünk semmit ellene akkor ezek az emberek halálra ítéltek, arról nem beszélve, hogy a kórházi dolgozók se tudják a többi beteget rendesen ellátni. (A 4. negyedévben rendesen megugrott a halálozási szám és nem csak a vírus miatt.)
Orvos ismerőseim (mind a 3) is azon az állásponton vannak, hogy a vakcina az egyetlen megoldás, hogy a járványhelyzetet véglegesen megállítsák. Most várhatunk még pár évet, hogy még bizonyosabbak legyünk, nincs mellékhatása a vakcinának, (persze ekkor is lehet még hosszabban lappangó mellékhatásról beszélni), csak az a gond, hogy ha még éveket várunk és addig sem szabadulunk meg a korlátozásoktól, akkor az rengeteg életbe és a gazdaság tönkretételébe fog kerülni. (Mondjuk az már évek óta rossz irányba megy szerintem, de ez más téma.)
Az a baj, hogy egyén szinten gondolkoztok, pedig ez egy társadalmi probléma, ha csak egy nagyon szűk réteg oltatja be magát, akkor a járvány velünk marad, vagy elmutálódik ami ki tudja mennyi ideig tart.
Amúgy mivel ti is elárultátok, az én végzettségem mérnök informatikus. De öszintén megmondom, ezt a fajta szkepticizmust én nem a diplomás réteghez társítottam.
Ja igen, az intézkedések valóban bizonyították, hogy mit érnek, mind gazdaságilag, mind az virus megállításában csődöt mondtak, épp ezért kéne az oltással megfékezni a vírust. (Én, ha lesz nyugati vakcina elérhető itthon, akkor be is oltatom magam, és reménykedem, hogy nem azok vannak többségben akik úgy gondolkoznak mint ti, bár pont az idősekk körében tapasztalom a legnagyobb ellenállást az oltás ellen.)
24-es, azt vágod, hogy 1 éve indult az egész buli?
“ a fertőzöttek közt is vannak esetek, akik kigyógyulás után egy évre meghaltak minden előjel nélkül”
"Az világos, hogy az átlagember kigyógyul a betegségből (viszont a szövődményekről még alig tudunk valamit, ha kiragadott esetekkel érveltek a fertőzöttek közt is vannak esetek, akik kigyógyulás után egy évre meghaltak minden előjel nélkül (egészséges felnőttekről beszélünk)"
Egészséges ember NEM hal bele váratlanul egy év múlva váratlanul egy ilyen fertőzésbe. Egyre inkább kiderül hogy 2019-ben már jelen volt a covid európában, Kínában is bőven vannak sok hónapja gyógyultak, és nem hullanak az emberek utólag. Szóval mégiscsak ott tartunk hogy 1-2 eset miatt megy az óvatoskodás.
"Csak azért mert rátok nem veszélyes a vírus (mellesleg rám se) attól még van akire igen, és ha nem teszünk semmit ellene akkor ezek az emberek halálra ítéltek"
A vírus az emberek alig 1%-ra veszélyes. Az ő megvédésük miatt kell a vakcina. Tehát a lakosság 1%-át érintő egészségügyi veszély miatt a maradék 99%-ot kitesszük egy másik egészségügyi kockázatnak, egy ismeretlen mellékhatásokkal járó vakcinának. Logikus :)
Egyébként a veszélyeztetett emberek nagyon jó körülhatárolhatók. Az USA statisztikái alapján 96%-nak van más betegsége, átlagéletkoruk 70 fölött. Az ő elkülönítésüket és védelmüket kell megszervezni, nem a maradék 99%-ot szivatni.
A covid legnagyobb veszélye a pánik. VILÁGJÁRVÁNY VAN. Eddig sima, lokális járványokban is ezrével hullottak betegek és nyugdíjasok és senki le se sz..ta. (Ami szintén nem jó megközelítés) Elfogadtuk, hogy a betegségekben meghalhatnak idős, más betegségekkel is küzdő emberek. De a covid esetén átmentünk a másik végletbe. Valaki kirobbantotta a pánikot, és most úgy viselkedünk, mintha minden egyes halott az egészségügyi rendszer, kormány, bulizók stb hibája lenne, nem pedig azé a természetes folyamaté, hogy egy világjárványban meg lehet halni. Félreértés ne essék, a lehető legtöbb életet meg kell menteni. De most konkrétan azt csináljuk, hogy hisztérikusan mindent lerombolunk és feláldozunk egy olyan harcban ami eleve esélytelen, azután pedig verjük a fejünket a falba hogy miért nem sikerült. Szétverjük a gazdaságot és a nem veszélyeztetett 99% pszichés egészségét, megélhetését, oktatását, életét majd pedig ugyanúgy egészségügyi kockázatnak tesszük ki őket a vakcinával. A covid olyan, mintha valaki felfedezte volna a baleseti statisztikákat és óriási pánikot csinált volna belőle a világsajtó, és senkit se engednének most vezetni.
Ez igaz valoban felesleges a panik es az intezkedesek tulzoak de legalabb is rosszak voltak, de az elbagatelizalasa is a covidnak, es az oltastol valo retteges ugyszinten karos. Ugyan ugy csak kiragadott eseteknel van altalaban gond az oltasokkal, alergiasok stb.
Ezek az oltasok sokkal kevesbe veszelyesek mint a virus, de ezt nem fogjatok elhinni se nekem se szakembereknek. Mindenki hulye csak ti vagytok helikopterek, akik atlatnak a gonosz orvosok es szakemberek felett akik mind Bill Gates lefizetett szolgaloi, hogy a reszvenyeibol meggazdagabb lehessen.
#28) Azt senki sem tagadja, hogy van, amire veszélyes a COVID, és ezeknek az embereknek célszerű oltatni is, és meg is kell védeni ezeket az embereket.
A fő ellentmondás a maradék 99% kezelése, korlátozása, kényszeroltatása.
"Ezek az oltasok sokkal kevesbe veszelyesek mint a virus, de ezt nem fogjatok elhinni se nekem se szakembereknek"
Neked tényleg nem mert nincs rá semmi bizonyítékod erre. A szakembereknek természetesen elhinném, ha lenne egy 2 éves klinikai tesztsorozat, de nincs.
Szóval az egyik oldalon áll egy olyan vírus amelyik bizonyított, hivatalos adatok szerint az én jellemzőimmel rendelkező személyek több mint 99%-ára veszélytelen, a másikon meg egy kapkodva kifejlesztett oltás amiről semmi ilyen adatom nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!