(Muszáj megkérdeznem). Ti mennyire hisztek ebben a covid-19ben és mi a véleményetek a helyzetrő)?
Hiszek benne, nem tudok nem hinni. Akármerre nézek magam körül, egyre többen megbetegszenek. A könnyű náthától kezdve a halálos kimenetelig volt minden. Volt 80 éves aki otthon átvészelte, és volt 28 éves aki kórházban oxigént kapott.
Nem hiszem, hogy az intézkedések eltúlzottak lennének. Én inkább egy még drasztikusabbat hoznék be, és talán hamarabb le lehetne tudni.
Nos ez szerintem se hit kérdése.
Hogy túl van-e ragozva? Igen is meg nem is.
Kommunikációs szinten igen, ugyanakkor egyrészt a tartalom nem kellően informatív, azaz hiányzik, hogy az emberek el tudják kerülni a gócokat, továbbá szerintem főleg a dolgozóknak kevés eszközük van arra, hogy csökkentsék a kockázatot, főleg ha ezzel megélhetésük kerül veszélybe.
Magyarán a nyugati világban a tájékozatlanság, szervezetlenség és a fegyelmezetlenség miatt rosszabb a vírushelyzet, mint lehetne.
A hazugság okozza a szervezetlenséget. A hazugsághoz, bizonytalansághoz nem lehet kommunikációban, szervezettségben felkészülni. Csak ahol borulni látszik a dolog, ott próbálnak valamit rögtönözni a látszat fenntartása érdekében.
Egyensúlyozás folyik a félelem keltés és a tüntetések elkerülése között. A védőoltás érdekében.
“ Én inkább egy még drasztikusabbat hoznék be, és talán hamarabb le lehetne tudni.”
Az influenzát letudtuk?
#13-as én nem így látom.
A bizonytalanságnak az információ hiányából születik, amit mihamarabb csökkenteni kell, ehhez viszont az adatok kellenek, de amíg nincs kellő információ, addig is kellene egy határozott és szakértők által hozott eljárási rend, amit nyilván időnként felül kell vizsgálni..
Nem hit kérdése, hogy létezik-e a vírus, mert létezik. Az emberek többségét még mindig félreértik, vírustagadóként vannak megbélyegezve, holott kb. mindenki (köztük én is) az idióta intézkedéseket kritizálja. Például mi értelme van a 8 óra utáni kijárási tilalomnak? 100-ból 90 ember 8 után eddig is otthon volt, az a maradék 10, aki mondjuk egy haverjától menne haza egy beszélgetésből, nem hiszem, hogy a gyakorlatilag üres utcán terjesztené a vírust. Meg alapból, egész nap mozoghatsz a "tömegben", de este, mikor alig vannak, akkor nem... Maszkot is azért húznak az emberek, mert muszáj, és az is megkérdőjelezhető, ugyanis az esetszámokon nem az látszik, hogy bármit is érne.
Két véglet létezik (szerintem), az egyik a teljes katonai vesztegzár, a másik pedig az, hogy térjünk vissza a normális kerékvágásba. Ezek a bohóckodó intézkedések semmi másra nem jók, csak arra, hogy hergeljék az embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!