Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Most komolyan, mennyire...

Most komolyan, mennyire gyakori a covid fertőzés a környezetetekben, családban?

Figyelt kérdés

Nem tagadó vagyok, mielőtt jönne a NNI, csak érdekel.

Engem pl. meglepett, hogy egy ismerősöm -aki sz ország másik végén lakik, nincs kontakt- pár hónappal ezelőtt kapott egy szívinfsrktust.

Túlélte de nagyon gyenge, meg depressziós. 60+os ember.

Tüneteiről meg h mi van vele még semmit nem tufpk.

Kb 2-3 hónapja ki se mentna házból, úgy kapta el. Tehát valószínű a vele együtt élő és jöbő-menő (munka) ember fertőzte meg?

Ez mennyire gyakori, meg nem pont az ilyen szív és érrendszeri, agasvérnyomásosokkal van nagyobb rizikó?

Nálunk 1 ember dolgozik, nagyszüleim és én otthon (online oktatás) szedetek vitaminokat velük, magammal. De a fenti esetből is aggódom.

Nagy idősek annyira a nagyszüleimm (nincsenek 70 évesek) de az immunrendszetük szar.

Most már tényleg mindenki elkapja?

2020. dec. 13. 15:14
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
25%
9, tanultál járványtant? Tudod, mi a járvány fogalma? Ne válaszolj...
2020. dec. 13. 18:42
 12/22 anonim ***** válasza:
57%

Orvostanhallgató vagyok, a csoportomban többen is elkapták szeptember óta, mikor még jelenléti oktatás volt, karanténban is voltam miattuk.

A családban és a barátaim között vannak már végzett orvosok és egyéb egészségügyi dolgozók, majdnem mindenki túlesett a betegségen azok közül, akik kimondottan a covidos betegekkel foglalkozó osztályokon dolgoznak.

Az egyik szülőm (szintén egészségügyi dolgozó) már az első hullámban elkapta, szerencsére tünetmentesen.

Az elmúlt hetekben a mentőknél önkénteskedtem, teszteltem a betegeket, voltak bőven pozitívak, változó tünetekkel. Volt, akinek semmi tünete nem volt és sajnos volt, aki az ágyból sem tudott felkelni, hogy leteszteljem.

A héten az én tesztem is pozitív lett, nyilván én is munka közben szedtem össze a vírust.

Szerintem aki ilyen területen dolgozik (vagy más munkakörben, ahol sok emberrel találkozik), szinte elkerülhetetlen, hogy megfertőződjön minden védőfelszerelés és óvintézkedés ellenére is.

2020. dec. 13. 19:04
 13/22 anonim ***** válasza:
16%

Kedves előző, megértem, amit írsz, viszont lényegi pontatlanságok találhatók amegfogalmazásodban. Az alábbi előadásban ugyan részletekre is kitér a professzor, azonban javaslom megérteni belőle a lényeget, mert a szokásos fogalmak, amiket te is, mint sokan használnak, félreértelmezhetőek, és sok esetben az eg.ügyi dolgozók sajnos félre is értelmezik!

[link]

2020. dec. 14. 20:50
 14/22 anonim ***** válasza:
38%

13-as: te miről beszélsz? A 12-es megfogalmazásai teljesen pontosak, ráadásul saját tapasztalásból származnak. Mindegy, ne is válaszolj, nem érdekes.

A kérdésre pedig az a válaszom, hogy igen, bárki elkaphatja, és igen, sokan kapták már el az ismeretségi körömben. Családtagok és munkatársak, illetve azok rokonai is. Változatos tünetekkel (tünetmentestől kórházban lélegeztetőgépen levőig). Pedig nem is a legfertőzöttebb megyében élünk.

Viszont az a tapasztalatom (szintén az ismeretségi körömből), hogy minél rendesebben hordja valaki a maszkot, minél kevesebbet mászkál erre-arra, annál kisebb eséllyel betegszik meg. Feltéve, ha a vele együtt élők is ezt teszik! És legfontosabb ebből a szempontból a munkahelyünkön tanúsított viselkedésünk, hiszen a legtöbb időt ott töltjük. Biztos, hogy leginkább a munkahelyeken terjed ma a járvány. Otthonról kellene dolgoznia mindenkinek, aki tud, ahol meg ez nem megoldható, ott hordani a maszkot zárt térben. Szabályosan, és egész munkaidő alatt. Szabadban szerintem nem feltétlenül kellene, kivéve, ahol sok ember van hosszabb időn át egymás közelében.

Ha kezdettől így tett volna mindenki, már nem is lenne járvány.

2020. dec. 15. 20:29
 15/22 anonim ***** válasza:
12%
Nagyon egyetértek utolsó...!
2020. dec. 15. 21:38
 16/22 anonim ***** válasza:
73%
Semennyire. Az én ismerőseim közül senki sem volt beteg, pár embernek lett ugyan pozitív tesztje, de minimális tünetekkel csak. Ők is inkább a háziőrizetet bírták nehezen. Igaz mi csak akkor horjuk a szájkosarat, amikor nagyon muszáj, tehát kisebb az esélye, hogy ettől megbetegedjünk, illetve teszünk is az immunrendszerünkért.
2020. dec. 19. 09:21
 17/22 anonim ***** válasza:
52%

Megint valaki, (16.), aki azt hiszi, az egészséges életmód ("teszünk az immunrendszerünkért") együtt jár az összeesküvés-elméletekben való hittel. Mintha a normálisan gondolkodó embereknek ez eszébe sem jutna.

Amúgy még senkiről nem hallottam, aki a maszktól betegedett meg (ez amúgy is hülyeség), sőt, nálunk pont azok kapták el, akik nem hordták!

Az a véleményem, hogy azok ágálnak annyira a maszk ellen, akiknek minimális a tűrőképessége, és nem bírnak elviselni ennyi kellemetlenséget sem. Ezért gyártanak és terjesztenek olyan elméleteket, melyek őket igazolják.

2020. dec. 19. 10:34
 18/22 anonim ***** válasza:
45%
38 éves nő vagyok, a férjem 39 éves. Nyíregyházán lakunk, mindketten Covidosok vagyunk 8 napja.
2020. dec. 19. 12:33
 19/22 anonim ***** válasza:
43%

18#

Jobbulast kívánok. Milyen gyógyszert kaptatok rá?

2020. dec. 19. 19:13
 20/22 anonim ***** válasza:
31%

Volt egy hozzászóló, aki a szívinfarktust a coronatol függetlenítette. Nem vitatkozni szeretnék, félreértés ne essék, csak mint érdekesség említem meg. A vírus sajnos hat az erek endotheljére, és így kialakulhatnak artériás trombózisok, így például szivkoszorurer trombózis. Ritka, de előfordul. Sunyi egy valami ez a vírus.

[link]

Egyébként csatlakozok én is, legalább egy tucat ismerős elkapta, és sajnos volt olyan, aki már nem jött haza.

2020. dec. 19. 19:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!