Ha valaki tünetmentes, de pozitív (koronavírusos) gyors teszt eredményt produkál, és így a lakásában kell 10 napot töltenie, akkor a házastársa (aki szintén tünetmentes) mehet dolgozni attól?
Nem szabadna.
Nem telefonált neked senki, hogy alaposan kikérdezzenek?
Mikor 2 hete én voltam koronás, engem hívtak a kormányhivatalból, és bizony be kellett diktálni hogy kivel élek egy háztartásban és a lakótársamnak is küldték a karantén kötelezettségről szóló dokumentumot.
Szerintem attól függ, hogy a hivatalos gyorsteszt lett pozitív vagy csak egy sima mezei "gyorsteszt".
Mi most úgy jártunk , hogy minket hétfőn tesztelnek a munkahelyemen és nekem pozitív lett, ezért felhívtam a háziorvost, hogy szeretnék PCR tesztet.
Tegnap kijöttek, már a tegnapi gyorsteszt amit orrból vettek le az is negatív lett, aztán ahogy sejtettem ma megjött a negatív PCR eredményem is..
A párom hétfőn amikor nekem pozitív lett a gyorstesztem , akkor hazajött velem és mi csináltunk itthon egy másik tesztet ami egy "pálcikás orrbadugós " teszt és az is negatív volt mindkettőnknek, úgyhogy a párom főnöke azt mondta , hogy rendben akkor mehet nyugodtan dolgozni.
(Eleve a párom a főnökétől szerezte ezt a fajta tesztet).
Szóval...szerintem ez attól függ, hogy a hivatalos mentősök által készített gyorsteszted lett e pozitív vagy egy mezei gyorsteszt , amit innen -onnan lehet szerezni.
Gondolom az a gyorsteszt, amit a mentősök használnak az eleve megbízhatóbb.
Ha az a gyorsteszt pozitív , akkor pl ők a PCR tesztet már le sem veszik, de mivel nekem negatív lett , ezért nekem azt is levették.
Köszönöm szépen a válaszaitokat és bocsánat, hogy ilyen későn reagálok!
Az első válaszolónak: A munkahelyemen történt egy gyors teszt, s utána a háziorvossal konzultáltam, aki azt mondta, az egész család nem mehet sehová, s tíz nap után meg kell ismételjem a tesztet. Még eddig semmilyen külön értesítést nem kaptunk.
Második válaszolónak: tehát egy munkahelyi gyors teszt (antigén teszt) volt, tehát akkor lehet, hogy más elbírálás alá esik?
Harmadik válaszolónak: Igen, pontosan így vagyunk mi is. Ha nincs a munkahelyemen tesztelés, akkor ki sem derül semmi.
Negyedik válaszolónak: Köszönöm szépen, így van! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!