A közterületi kötelező maszkviselés valóban a szakemberek között is megosztó, valóban nagyobb lenne a káros hatása mint haszna?
Egyik ismerősöm az ÁNTSZbe dolgozik és meglepően a közterületi maszkhasználattal nem ért egyett.. mutatott egy tanulmány amiben kimutatták, hogy 0.4 százalék volt a közterületi fertőződés egy sokkal zsúfoltabb városokban mint Bp. így nem jelent nagy veszélyt a közérzeti fertőzés esélye mert nem wuhan vagyunk ahol 10 millióan laknak egy városban..
Viszont a szociopszichológiai káros hatása sokkal nagyobb mint a járvány védelmi haszna
1. Azért nem kényelmes valljuk be, főleg egy szemüvegesnek..
Illetve van egy kollektív káros hatása a pszichiére is.. hogy egyszerűen nem látsz embereket, emberek arcát, mindenhol csak maszkos ember van, két ember egy háztartásból sem beszélhet maszk nélkül az utcán..
Engem az zavar benne, hogy ha találkozok egy ismerőssel valahol, nem biztos, hogy csak a szeme alapján felismerem. Múltkor a boltban konkrétan egymás mellett álltunk, nem ismertük meg egymást, aztán megszólalt és a hangjáról ismertem fel.
Én elég mosolygós vagyok, de ezt most mások nem látják, max. a szememen. De erre láttam egy jó megoldást, múltkor egy patikus maszkján mosolygós száj volt. Azt hiszem, én is beszerzek egy ilyet :)
Az viszont mellette szól, hogy idén ősszel még nem voltam beteg, ilyen még sosem volt.
"Egyik ismerősöm az ÁNTSZbe dolgozik"
Ez roppant érdekes, mert az ÁNTSZ évekkel ezelőtt megszűnt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!