Más is tapasztalt hasonlót? (Covidos betegek
ellátásának hiányossága)
Figyelt kérdés
Ez persze nemcsak a covidos betegeket érinti, hanem általános. Édesanyám két hete kórházban van. Nincs lélegeztetőn, mert nem indokolt, viszont az általános állapota annyira leromlott, hogy valószínűleg emiatt fog meghalni, nem is a vírus miatt. Voltunk benn nála, a helyzet súlyosságára való tekintettel beengedtek. Azt láttam, hogy nem etetik, nem itatják. A bevitt ételt a nővérek nem teszik a hűtőbe (a szobában nincs hűtő). Igazából hagyják meghalni csak azért, mert idős. El vagyok keseredve és tehetetlen is vagyok, hiszen a látogatási tilalom miatt nem lehet hozzá bemenni. Sajnos fel vagyunk készülve a legrosszabbra.
Ha nincs lélegeztetőn, akkor otthon nem lehetne ápolni?
2020. nov. 26. 15:22
2/16 anonim válasza:
Ha vállalod, hogy karanténozod otthon, akkor simán hazaviheted, főleg, ha nem nagyon kap kezelést. Kérni kell az orvosát. Én is kórházban dolgozom, már nagyon sokan hazamentek covidosan. Nem kötelező kórházban lenni.
2020. nov. 26. 15:25
3/16 A kérdező kommentje:
kap mindenféle gyógyszereket, antibiotikumot, nyilván ezt otthon nem tudnánk biztosítani neki. Betegjogi képviselőt meg lehetne keresni, csak nehéz bizonyítani, a kórház azt mond, amit akar. Anyukám azt mondta, nem etetik. Én rákérdeztem a nővéreknél, ők azt mondták, hogy természetesen etetik. Szóval tehetetlennek érzem magam. És már annyira leromlott az állapota, hogy napjai vannak hátra.
2020. nov. 26. 15:25
4/16 anonim válasza:
Egy idős embert nagyon sokáig tart apró falatokkal megetetni, megitatni, nem csoda, hogy ennyi beteg mellett nincs idő erre. Vidd haza.
2020. nov. 26. 15:27
5/16 A kérdező kommentje:
2-es, köszi a választ, ezt nem tudtam. Azt hittem, kötelező a kórház. Megfontolandó.
2020. nov. 26. 15:28
6/16 anonim válasza:
Tablettákat otthon is be tud venni. Szerintem lelkiismeret furdalásod lesz később, hogy miért nem vitted haza.
2020. nov. 26. 15:29
7/16 anonim válasza:
Szia! Sajnálattal olvasom :( Nekem a nagymamám van jelenleg kórházban, már egy hónapja, combnyaktörés miatt. Nagyon legyengült, nem gyógyul a sebe, már lassan a kezeit sem tudja mozgatni. A nővérek naponta kb 2x-3x néznek be hozzá, akkor kicsit etetgetik itatgatják de sajnos nem elég ez a törődés neki...arról nem is beszélve, hogy ha begyógyulna a sebe, akkor sem tudnák a rehabra vinni, mivel azt ideiglenesen megszüntették, mivel túl sok a covid fertőzött, már ott is ők fekszenek.
Sajnos mi nem tudjuk hazahozni őt, mert infúziót és néha vért kell kapnia...te vidd haza ahogy tudod, azzal jársz a legjobban :(
2020. nov. 26. 15:42
8/16 A kérdező kommentje:
én sem tudom már hazavinni. Már gyomorszondán át táplálják, infúziót kap.
2020. nov. 26. 15:44
9/16 anonim válasza:
7-es vagyok. Nekem tesóm kb egy hete felhívta a kórházat, hogy nem lehetne hogy mégis bemehetne hozzá, és mondta hogy nagyon kedvesek voltak és bent volt nála majdnem egy órát.
Szüleim ma hívták fel a kórházat megint, ma már azt mondták hogy túl sok a fertőzött a kórházban, így nem lehet. De szerintem te is próbálj meg egy hívást, hátha beengednek
2020. nov. 26. 15:48
10/16 anonim válasza:
A sima infúzió a kevés folyadékfogyasztás miatt kell.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!