Ha valakinek pozitívra jön ki a koronatesztje, de elég jól van ahhoz, hogy ne kelljen kórházba mennie, akkor attól utána mik a további elvárások?
Leírták már páran, nem tudom mi nem volt benne egyértelmű. A 10 nap karantén a tünetek megjelenésétől számít. Akkor tekinthető valaki gyógyultnak, ha a tünetek megjelenésétől kezdve eltelt 10 nap és legalább 3 napja nincsenek légúti tünetei, láza. Az ízlés és szaglásvesztés nem számít, sz több hét lehet, mire visszajön.
Nekem ismerősöm tesztelték, csak 1 hétre jött meg a pozitív eredmény, másnap hívták, hogy letelt a 10 nap karantén, szabad ember. Ha elmúltak a légúti tünetek, nem fognak újra tesztelni, nem kell negatív tesztet várni, mert simán lehet gyógyulás után 2-3 héttel is pozitív a tesztje valakinek.
15-ös: ez régen nem így van, 14-ben leírtam. De nézzétek meg a hivatalos eljárásrendet itt: [link] (5. melléklet - kibocsátási kritériumok.
"2. Otthonában vagy szociális intézményben elkülönített beteg/fertőzött izolációjának megszüntetési kritériuma
A beteg legalább 3 napja láztalan, légúti tünetei megszűntek, és a tünetek kezdete után legalább 10 nap eltelt, gyógyultnak nyilvánítandó, közösségbe engedhető.
Tünetmentes fertőzöttek elkülönítését a fertőzés igazolása, a pozitív SARS-CoV-2 PCR vagy SARS-CoV-2 Ag teszt mintavételének napjától számított 10. napon lehet feloldani."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!