Szaglás gyengülése, nagy valószínűséggel koronavírus?
Csak vasárnap óta érzem magam náthásnak, mára értem a csúcsra, úgy érzem, holnap kellene kifelen mennem belőle. De igazából most gondolkodtam el ismét rajta nem-e koronavírus... Viszont ecetbe beleszagoltam kíváncsiságból, de nem nagyon éreztem, a szemem csípte, de csak enyhén éreztem az illatát. Orrfolyásom van, és száraz köhögésem ritán, és lázam sincs, 36 C alatti. Az erőtől majd kicsattanok, semmiféle levertséget, gyengeséget nem érzek, az étvágyam sajnos túlságosan is jó. Másnak is kezdődött így? Egyre többet olvasok arról, hogy a szaglás elvesztése tipikus tünet, de hivatalos oldalakon meg ritkának írja. Aki volt koronás mennyi időre veszette el a szaglását és unblock elveszette, semmit érezett? Vagy, ha tegyük fel ez kezdeti tünet, mire számítsak, ami tipikusan elő jön ennél a vírusnál?
Sajnos a házi orvos lerázott ma, állítása szerint tegnap is rengeteg koronás beutalót írt tesztre. Holnap ismét próbálkozom nála.
Sok hasonló kérdés volt. A szaglás gyengülése, megváltozása , elvesztése, fantomszagok érzése mind lehet a covid más tünetek nélkül is. Hogy meddig tart, egyénileg változó, nem ritka a több hétig eltartó sem, de több hónap is lehet.
Azt mondanám valószínű az.
Ha tányleg úgy van, ahogy írtad, mára szerinted jobban kell, hogy legyél, nem valószínű, hogy Covid-os lennél. A covidos-ok igen nagy részének hosszan tartó stagnáló a tünetük, és nem lesznek egyik napról a másikra jobban lenni, legalábbis nem az elején. Ebben ez a rossz, hogy ugyan szedhetsz rá gyógyszert, de jelen pillanatban nem leszek tőlük jobban. Ha 1-2 hét alatt sem rendeződik a szaglásod, akkor már gyanús.
Sajnos egy sima nátha is okoz ilyet, hiába érzed, hogy nincs bedugulva az orrod, az illatokat/szagokat nem érzed.
A fent említett tüneteiddel nem igazán gondolom azt, hogy covid-os lennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!