Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Szaglás gyengülése, nagy...

Szaglás gyengülése, nagy valószínűséggel koronavírus?

Figyelt kérdés

Csak vasárnap óta érzem magam náthásnak, mára értem a csúcsra, úgy érzem, holnap kellene kifelen mennem belőle. De igazából most gondolkodtam el ismét rajta nem-e koronavírus... Viszont ecetbe beleszagoltam kíváncsiságból, de nem nagyon éreztem, a szemem csípte, de csak enyhén éreztem az illatát. Orrfolyásom van, és száraz köhögésem ritán, és lázam sincs, 36 C alatti. Az erőtől majd kicsattanok, semmiféle levertséget, gyengeséget nem érzek, az étvágyam sajnos túlságosan is jó. Másnak is kezdődött így? Egyre többet olvasok arról, hogy a szaglás elvesztése tipikus tünet, de hivatalos oldalakon meg ritkának írja. Aki volt koronás mennyi időre veszette el a szaglását és unblock elveszette, semmit érezett? Vagy, ha tegyük fel ez kezdeti tünet, mire számítsak, ami tipikusan elő jön ennél a vírusnál?

Sajnos a házi orvos lerázott ma, állítása szerint tegnap is rengeteg koronás beutalót írt tesztre. Holnap ismét próbálkozom nála.

2020. nov. 24. 23:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem hasonló tüneteim voltak. Annyi, hogy 1 hét után visszajött a száraz köhögés, mondjuk én edzek minden nap, 1 napot hagytam ki amikor teljesen romon voltam, szóval ez nem biztos, hogy segíti a regenerációt.
2020. nov. 25. 00:17
 2/7 A kérdező kommentje:
De ez nagy valószínűséggel covid?
2020. nov. 25. 08:35
 3/7 anonim ***** válasza:

Sok hasonló kérdés volt. A szaglás gyengülése, megváltozása , elvesztése, fantomszagok érzése mind lehet a covid más tünetek nélkül is. Hogy meddig tart, egyénileg változó, nem ritka a több hétig eltartó sem, de több hónap is lehet.

Azt mondanám valószínű az.

2020. nov. 25. 09:35
 4/7 anonim ***** válasza:
Semmit nem éreztem :D nagyon pára volt, 1 hét alatt jött vissza
2020. nov. 25. 09:49
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha tányleg úgy van, ahogy írtad, mára szerinted jobban kell, hogy legyél, nem valószínű, hogy Covid-os lennél. A covidos-ok igen nagy részének hosszan tartó stagnáló a tünetük, és nem lesznek egyik napról a másikra jobban lenni, legalábbis nem az elején. Ebben ez a rossz, hogy ugyan szedhetsz rá gyógyszert, de jelen pillanatban nem leszek tőlük jobban. Ha 1-2 hét alatt sem rendeződik a szaglásod, akkor már gyanús.

Sajnos egy sima nátha is okoz ilyet, hiába érzed, hogy nincs bedugulva az orrod, az illatokat/szagokat nem érzed.

A fent említett tüneteiddel nem igazán gondolom azt, hogy covid-os lennél.

2020. nov. 25. 12:04
 6/7 anonim ***** válasza:
Én egyik napról a másikra lettek jobban... Azért ezekkel az online diagnosztizalasokkal csak óvatosan...
2020. nov. 25. 17:04
 7/7 A kérdező kommentje:
5-ös! Igen, tényleg jobban lettem, nem érzem magam betegnek. Vasárnap óta éteztem, mintha náthába mennék bele, de mára mintha rendeződött volna. Az orrom még be van dugulva, semmi egyebet nem érzek.
2020. nov. 25. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!