Én tünetmentes vagyok, de covid vírusossal élek együtt, meddig kell karantén?
Akkor 10 napig. Rengeteg eset van, ahol nem kapta el a másik. Gyanítom, hogy téged csak feleslegesen szivatnak.
Itt egy hasonló kérdés, ahol szinte mindenki azt mondja, hogy a párja az volt, de ő nem:
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__immunrendszer-ferto..
Utolso idiota, a kerdezo nő...
Kerdezo: Sajnos valoszinu te is pozitiv vagy/leszel es mivel egyutt eltek ezert is vonatkozik rad is a 10 nap, ezt felesleges kulon tesztelni. Ha a parod meg a 10 nap lejarta utana is beteg, te se menj senkihez, mert nem tudhatod meddig fertoz. Ha a b.nod miattad kapna el es netan korhazba is kerul nyugodt lenne a lelkiismereted?!
Birjatok ki!
Parom tesoja pozitiv es neki a ferje is, gyereke is. Sot a veluk nem egy haztartasban elo mama is. Pedig csak a bejarati ajtoig vitt fott etelt nekik es maszkban volt mindketto, megis!
#2, hol írja hogy milyen okból menne a barátnőjéhez? Annyira hungarikum ez a mások életén csámcsogás..
A kérdésre, ha biztosabbra akarsz menni, akkor a karantén után kérj egy tesztet, bármi más csak feltételezés.
Ha nem mész tesztre, akkor etikus hogy jelzed előtte a helyzetet, és majd ő eldönti hogy vállalja-e.
Valóban nő vagyok, köszönöm 2es :))
Koszonom a válaszokat!
1es, köszi a linket, nem láttam még ezt a kérdést! Viszont mivel a páromról van szó, naponta puszi meg ilyesmik, én nem tartom valószínűnek, hogy nem kaptam volna el :s
Épp attól félek amit a 3as mond, hogy megfertőzném a barátnőmet, akkor elég rosszul érezném magam... Holnap jönnek újabb tesztet venni a barátomtól, és jeleztem hogy szeretném ha engem is tesztelnének, erre le lettem bhaszva, hogy le vannak terhelve a laborok, felesleges engem tesztelni tünetmentesen...hát oké...viszont ha a barátom 10 nap után is produkàl tüneteket, akkor mégis mikor “szabad” nekem is mennem bàrhova anèlkül hogy fertőznék? :s
6
Csakhogy valaki gépen végzi bármilyen erős is volt előtte..
jesszus most komolyan nem lehet kibírni , hogy ne most trécselj a barátnőddel???
hogy számolnál a lelkiismereteddel el , ha hallanád, hogy a családjából valaki kórházba került, mert te nem bírtad ki, hogy ne menj el pletykálkodni hátha megfertőzöd? Hihetetlen a mai világban amikor itt a skype nem igaz, hogy nem lehet leülni a gép elé és ott dumálni....
ne menj.egyértelmű
jó ne haragudj, hogy letámadtalak, csak elkeserítő számomra , hogy ez kérdés egyáltalán...megértem, hogy mindenkinek nehéz helyzet ez most, de ezt most ki kell bírni. Mondok egy példát: barátaink nemrég jöttek haza Norvégiából , majdnem egy éve nem látták a családtagjaikat.
Mivel 10 nap karanténra kényszerültek ezért nyilván ugye se ölelés se semmi. A lakáskulcsot a leányzó apukája a kapuba rakta, és több méter távolságot tartva maszkban üdvözölték egymást majdnem egy év után!
Ők pl. úgy döntöttek a párjával , hogy tünetmentesen is betartják nemcsak a 10 napot, hanem a 14 napot.
De igen sajnos amíg a környezetben nem látod, hogy sorra betegszenek le egy -egy ilyen ártalmatlan találkozó után, addig természetes hogy felteszel egy ilyen kérdést..
akkor szebben válaszolok a kérdésedre és ne haragudj, csak sajnos már én is agresszívabban reagálok , mert sajnos a párom családjának is fontos most a szülinapozás nagy családi összejövetel és szívem szerint azt mondanám hogy tavaszig nem találkozok senkivel sem.
Na szóval szerintem amíg nincs negatív teszted, addig inkább ne találkozz a barátnőddel.
Vagy ha ez nem megoldható, akkor várj 2 hetet és ha addig is tünetmentes vagy, akkor szabad levegőn, maszkban találkozhattok.
Vagy beszéld meg a barátnőddel és ha nincs idős családtagja akit féltene, akkor ha neki nem gond, hát az ő felelőssége , de mindenképpen tudasd vele, hogy a párod koronás mielőtt elmész hozzá.
Jah és jobbulást a párodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!