Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hogy előzzük meg, hogy a...

Hogy előzzük meg, hogy a család ne fertőzze össze magát?

Figyelt kérdés

Már arra is gondoltam, hogy kellene vásárolni gyors teszteket, viszont nekem most megint ideiglenesen nincs munkám, kormánytámogatást kapunk, de őszintén szólva azt sem tudom hogy akkor most fél fizut kapunk, vagy egészet , vagy hogy rendesen megkapjuk hónap elején decemberben vagy nem kapunk semmit és majd egyszer valamikor kifizeti a kormány, semmit nem tudok...de mégis azt érzem, hogy talán ez az egyetlen megoldás.

Párom még a munkahelyén meg tudja oldani, de most 2 hetente jönnek a szüleim, akkor 2 hetente teszteljen?

No és ez a gyors teszt állítólag nem is olyan megbízható.

Apukám kemoterápiára jár , mindketten veszélyeztetett kategóriába tartoznak és valamit tenni szeretnék, hogy ne kapjak teljes idegösszeomlást áprilisig amíg a kezelések tartanak..

A környezetemben egymás utána betegednek meg, legutóbb barátnőméknél az egész család egy családi összejövetel után.

No és apropó családi összejövetel, a párom családjában a szülinapokat meg karácsonyt meg minden ünnepet tartani kell szóval tehetetlennek érzem magam..Ha most a szüleimnek nem kellene itt aludnia nálunk a kezelés idejére, én nem találkoznék velük áprilisig sem ha kell, csak hogy védjem őket, de most ezt nem tehetem meg.

Szóval azt hiszem, ha valamit nem találok ki bekattanok tavaszig...

2 hetente Pcr tesztre nem lesz pénzem főleg, hogy most megint ki tudja meddig nem kapok rendes fizetést.

Múltkor úgy oldottuk meg, hogy én végig maszkban voltam itthon, de páromat nyilván nem kérhetem erre, hogy 2 napig maszkban legyen a lakásban, no meg apukám is ideges volt, hogy ha így paráztatom magam akkor inkább nem alszanak itt megoldják máshogy...

Ebben a hülye a helyzetben mindnenki sík ideg már, de hát én őket szeretném védeni, hogy ne kapják el, viszont tosztában vagyok vele , hogy tavaszig nem lehet így élni, hogy most akkor amíg itt vannak messze ülünk egymástól stb stb..

Már így is a holnapi szülinaptól szabályosan rettegek mert itt leszünk 8-an párom családja meg én , és hát ott is sokan olyan helyen dolgoznak , ami nem éppen veszélytelen.

Már azon agyalok , hogy én nem eszek velük, hanem végig maszkban fogok ülni.

Szerintetek a gyors teszt megoldás lenne , hogy ne csavarodjak be teljesen?:D

Ti hogy oldjátok ezt most meg?

Más is ennyire fél, hogy összefertőzik egymást a családok?

Jah azt nem is kell írnom ezek után, hogy én megmondtam a barátoknak is, hogy egy hónapig egészen biztosan senkivel nem fogok találkozni.

2020. nov. 16. 07:58
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
65%

Nem kell parázni, a tapasztalat azt mutatja hogy családban nem fertőz:

https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__immunrendszer-ferto..

2020. nov. 16. 10:20
 12/22 anonim ***** válasza:
67%

Először is nem kell túlparázni a dolgot. A TV-ben semmi sem hiteles, mert csak az egyik oldalt engedig szóhoz jutni.

Aztán meg a legfontosabb, hogy legyen rendben az immunrendszered. Egyél sok vitamint, főként D-vitamint, legyél minél többet a friss levegőn, ne ess túlzásba a fertőtlenítéssel és stresszelj minél kevesebbet. Aztán meg számolj egy kicsit és a realítások szintjén nézd a dolgot, ahelyett hogy elhinnél minden kacsát a TV-nek.

Az én ismerőseim közül csak egy fertőzött volt, de ő pánikolt is. Aki lazán vette, kutya baja nincs.

2020. nov. 16. 10:25
 13/22 A kérdező kommentje:
sajnos az én ismeretségi körömben csak jelenleg kb 30 emberről tudok...akik nem csak pozitívak , de tünetük is van. Soha nem nézem a tv-t, híreket sem olvasok, csak azt figyelem, hogy a környezetemben mi a helyzet..
2020. nov. 16. 10:41
 14/22 A kérdező kommentje:

de köszi 12-es , ez valahol tényleg megnyugtató amit írsz, mert pl azt is látom, hogy a szomszédos kisboltba ahova járok, még egyik sem betegedett le, pedig nagy ívben t..nak az egészre.

Ahogy a bolt előtt piálgató emberkék sem betegedtek még le, pedig egészen biztosan nem figyelnek a higiéniára..

azért én ezeket is észreveszem...

2020. nov. 16. 10:43
 15/22 anonim ***** válasza:
0%
14, fogalmad sincs, nem betegedtek-e le. Az, hogy előtted nem köhög, vagy nem mutogatja a lázmérőt, még nem jelenti, hogy semmi baja.
2020. nov. 16. 11:07
 16/22 A kérdező kommentje:

hát mivel mindkettő súlyosan veszélyeztet ezért csak úgy sejtem, hogy ha lebetegednének akkor rajtuk nem egy tüsszentéssel menne keresztül.

(az egyik 150 kiló kb a másik komoly beteg volt)

2020. nov. 16. 11:10
 17/22 anonim ***** válasza:
90%

#15: Akinek semmi baja, az nem beteg!

Maximum fertőzött lehet.

Viszont ezermillió kutatás bizonyítja, hogy a tünetmentes emberek sokkal kisebb eséllyel adják tovább a vírust, mint azok, akiknek tüneteik is vannak.

2020. nov. 16. 11:19
 18/22 A kérdező kommentje:
igen , ez biztató, bár barátnőméknél aki megfertőzte a családot, annak konkrétan délután még semmi baja nem volt, és estére a semmiből belázasodott..rá 4-5 napra elkapta a család másik fele, majd azóta már szinte mindenki. Barátnőm férje elvileg még nem, pedig nem használnak maszkot otthon.
2020. nov. 16. 12:46
 19/22 anonim ***** válasza:
Ne haragudj de miért vagy együtt egy olyan nővel akire ha baj van nem számíthatsz!? Mert most bizony baj van. Ha apukád nem tud hazamenni kemo után és nálad kell aldujon akkor ezt meg kell oldani. Te nyúl vagy, vagy férfi? Mert bizony megmondhatod a barátnődnek hogy most nincs senkivel találkozás. Munkába meg vigyen kaját nem járjon közös ebédlőbe és húzzin fel ffp2es maszkot. Ha nem partner ebben akkor helló. Mert egy ilyen önző emberrel nem lehet létezni. Nem választod el a családjától. Van telefon van net. Hidd el le lehet mondani a szülinapokat. "Anya most nem megyek mert már rengeteg a fertőzött és a párom apukáját nem fertőzhetjük meg". Vagy undvariskodj és élj egy ilyen nővel. Max apukád meghal a csaj meg lelép pár év múlva valakivel. Meg fogjá érni?
2020. nov. 16. 13:23
 20/22 A kérdező kommentje:

Én vagyok a nő, és én lakom a páromnál.

Számíthatok rá, mert nem mondta hogy ne aludjanak itt (még szép) de nem tilthatom meg nekik, nem veszhetek össze az egész családdal, azért mert nekünk most így lenne jó.

Már babát tervezünk, eljegyzett szóval azért nem mondom, hogy senki sem vagyok, hogy beleszóljak az életébe, de mégis úgy érzem, hogy nem kérhetem arra, hogy ne találkozzon a családjával, mert ha igen akkor szakítok vele...

Sajnos nem tudok mit csinálni, mert a családja tartani akarja az összejöveteleket, nem számít a nagypapa nem számít semmi.

Max annyit tudok csinálni, hogy végig maszkban vagyok és nem eszem velük.

Felnőtt embereket nem kényszeríthetek arra, hogy ne találkozzanak.

Amúgy nem tudom ki hogy van vele, de ti tényleg megkérnétek a férjeteket és összevesznétek a családjával is ha ilyen helyzetbe kerülnétek?

2020. nov. 16. 13:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!