Hogy lehetek így beteg ha mindenhol szabályosan hordtam a maszkot?
Ember, gondolkozz már. Hideg van, ha nem öltöztél fel rendesen, vagy magadra nyitottad az ablakot, akkor simán bekaphattál valamit.
Mit is teszel egészséged megőrzéséért napi szinten?
A tesztek alapján egyszerű textil/sebészeti maszk kb 15%-osan szűri ki a vírust a befele, míg kifele irányába 70% körül.
Az alábbiak számítanak főleg a rizikó szempontjából
- egy helyen töltött idő hossza
- tevékenység jellege (beszéd, kiabálás stb )
- szellőzés
- alkalmak száma
- maszk szűrőképessége
Pont ezért. A maszkviselés többet árt mint használ. Bakteriális tüdőgyulladást okoz a nem steril maszk viselete. És mivel az emberek (ellentétben a kórházban, műtőben dolgozó orvosokkal) ugyanazt a maszkot hordják napokig, hónapokig, (ráadásul a kórházaknál jóval kevésbé steril helyeken is hordaniuk kell) többen fognak megbetegedni a maszk miatt, mint amennyi vírust megfog a maszk.
Minél jobban kötelező a maszk, annál több a fertőzött is.
Meg aztán minden betegségnek van egy tudati része is. Aki fél tőle és állandóan rágondol, az könnyebben betegszik meg.
18! Nem a maszk viselés árt, hanem a buta igénytelen emberek ártanak maguknak. Francért nem lehet esténként kimosni azt a 4-5 db maszkot amit napközben hordanak? Ne mondja nekem senki, hogy nincsen pénze maszkra, mert ha nincs is, már bőven lehetett volna varrni kézzel is a járvány kezdete óta. ( Tudom miről beszélek, 0 varrás tapasztalattal varrtam magamnak még a legelején, amikor nem árultak mindenhol mosható maszkokat, kb. 2,5-3 óra alatt megvolt, közben megnéztem egy filmet)
Azt nem akarod mondani, hogy aki a covidra gondol, abban magától kifejlődik? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!