Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hogyan tudnám megoldani a...

Hogyan tudnám megoldani a házi karantént, ha panelba lakok a családommal?

Figyelt kérdés
Panelba meg még a saját szoba csak-csak megoldható lenne, de amint onnan kiteszem a lábam egyből belehelem azt a kicsi légtért, még maszkban is. Plusz nyílván kell majd wc-t és fürdőszobát használnom, ott is meg kell fognom dolgokat. Az megint fertőzésveszély. Hogyan lehetne ezt megoldani? Sehova máshova nemtudnék menni, csak haza, de félek, hogy megfertőzöm a családtagjaimat. Nagyon szeretem és nem akarom elveszteni őket.

2020. nov. 7. 23:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
10%
Kemény 3 tünet, ha ez így folytatódik, nem érzi majd karacsonykor a töltött káposzta illatát. Te jó ég, itt a világvége,mind meghalunk
2020. nov. 8. 10:17
 12/20 anonim ***** válasza:
85%
A kollégám meg konkrétan fuldoklik otthon 27 évesen, majdnem beszakad a háta, és 39 fokos láza van. Cserélsz vele? Mész ápolni maszk nélkül? :)
2020. nov. 8. 10:18
 13/20 anonim ***** válasza:
80%
Te ilyen szabadságharcos hős vagy 11-es? :DDDDDDDDDDDD
2020. nov. 8. 10:20
 14/20 anonim ***** válasza:
79%
#12 Kár ezekkel ostoba kovidiótákkal foglalkozni, ezeknek kevesebb eszük van, mint egy marék homoknak. Valószínűleg akkor sem fogják elhinni, hogy baj van, amikor már csak néhány nap választja el őket a haláltól.
2020. nov. 8. 10:22
 15/20 anonim ***** válasza:
14%
Kit érdekel, hogy a kollégád fuldoklik 27 évesen? Én 10 évesen is fuldoklottam a tüdőgyulladástól, és 13 évesen is az infuenzától és volt 40 fokos lázam is 20 évesen. Ez szerinted most jelent meg a vírussal? Te megbuktál bioszból igaz?
2020. nov. 8. 10:23
 16/20 anonim ***** válasza:
48%
Orvosin, igen ott. Na, menj vissza a szalag mellé kispajtás, csukd be a mindenegyben blogot és idd meg a kis kőbányaidat. Majd este jöhetsz még észt osztani. Kemény amúgy, hogy már orvosnak is hiszi magát egy ilyen degenerált...
2020. nov. 8. 10:37
 17/20 anonim ***** válasza:
63%
Az ilyen költői tagadó válaszoknak vki tudja mi értelme? Te ettől most menőnek érzés magad, vagy ezzel elhiteted magaddal is, hogy neked van igazad? (már ha senki más nem ért veled egyet?) Mindenesetre így kívülről eléggé mulatságos :)
2020. nov. 8. 10:41
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Hogy a kérdésre vàlaszoljak sajnos elkerülhetetlen, hogy legalàbb 10 napig ne érintkezz a csalàdoddal.

Nekem tegnap derült ki hivatalosan,hogy tesztpozitív vagyok( felhívott az ezzel foglalkazo szerv) és negyedmagamnal vagyunk karanténban.

Mivel tünetmentes vagyok viszonylag nem hagytam el magam semmilyen téren(se fizikailag se lelkileg). Nem hagyom senkinek ,hogy negatív dolgokkal traktàljon sôt próbalom a lelket tartani a kontakt személyekben ,akik sajnos most miattam vannak velem egy cipôben.

Nekednis ezt javaslom ,amennyiben alapvetôen egészséges személyiség vagy. Ezzel segíted a legtöbbet a csalàdodnakn persze az ilyenkor alapvetô higiéniai szabàlyok szigorú betartàsa mellett.

2020. nov. 8. 10:56
 19/20 anonim ***** válasza:
91%
Lakáson belül is hordjon maszkot mindenki, gyakori kézmosás-fertőtlenítés, felületek gyakori fertőtlenítése. Talán ezek segítenek valamit.
2020. nov. 8. 12:29
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Lakason belul mindenkin maszk, gyakori szelloztetes (de te legyel kulon a szobaban es ne ugy szelloztessetek hogy te is csinalsz kereszthuzatot. Hanem te szelloztetsz sokat magadnal. Beviszel kis fertotlenitot es ha mesz budira vagy zuhanyozni, akkor amiket megfogysz kilincs kapcsolo csap egybol miutan elengedted es vegleg elhagyod a helyiseget fertotlenited. Legyen nalad egy rongy es a spricnis fertotlenito fuj es torolget. Es ezt vidd is be a szobadba.

Az enni es innivalot adjak be neked. Ami nem romlando vagy pl innivalo azt ne 2 orankent adogassa be neked valako vagy rohangalj ki erte, azt egyszer egy napi adagot betesznek neked es elvagy vele. Ebed vagy barmi mas meleg etel az okes. Azt talcan adja be neked valaki.

Aki belep.a te szobadba az tenyleg csakis maszkban tegye.

Zuhanyozno te menj utolsonak, hogy utana lehessen szeloztetni fertotleniteni (tudom a panelban nincs ablak a furdoben de ajto kinyit es szelloztetni a lakasban.) Legalabb ejjel nem mennek utanad be. Amugy fogat es kezet mosni is tudnal a szobaba ahova "bezarkozol" csak kell hozza egy kis lavor vagy egyeb edenyfeleseg es melle egy palack viz, meg szappan es a figmoso cucc. Igy azert se kellene kimaszkalnod.

Igen kicsi a legter, de minnel kevesebb idot es maszkban toltesz a tobbiek altal hasznalt helyisegekben annal jobbak az eselyeitek hogy ne kapjatok el egymastol. Azt is lehet hogy miutan ok ettek oo vonulnak kulon masik szobaba es te eszel fertotlenitezs magad utan (jo lenne ha csak ugyanaz a pohar es tanyer tartozna hozzad velezlen se igyon bele valaki utanad) es kiszelloztetes utan mehetnek ok vissza.

Del Koreaban meg tudtak ezeket oldani. Es igen csak igy lehet.

Sajnos van esely hogy masokat megfertozol, de igy kevesebb.

Olyanra sincs lehetoseg hogy valami egyedulelo rokon megy hozzatok es te az o lakasaba? Azt egyszerubb a vegen egyben napalmmal fertotleniteni. Gondolom a tobbiek negativak egyelore?

2020. nov. 9. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!