Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Akinek családtagja most...

Akinek családtagja most kemoterápiára jár, hogy igyekeztek elkerülni, hogy elkapjátok a Covidot?

Figyelt kérdés

Egy háztartásban leszünk, viszont ugye mindketten dolgozunk a párommal, találkozunk azért egy-két baráttal, családtagokkal.

A legveszélyesebbnek párom testvérét és barátnőjét tartom, mert úgy láttam, hogy nem igazán foglalkoznak a vírussal.(bulizni járnak stb...)

Megértem őket, mert fiatalok , viszont én meg nem szeretném elkapni.

Na már most nem tudom jövő nyárig elkerülni, hogy találkozzak velük, vagy ha én nem találkozom velük fél évig, attól a párom még nyilván igen, így majdnem hogy teljesen mindegy, hogy vele tartok avagy sem.

Sajnos pároméknál is most 3 Covidos van a munkahelyen.

Szóval az érdekelne, hogy akik most ilyen helyzetben vagytok, hogy oldjátok meg?

Lassan azt érzem, max akkor tudnám elkerülni, hogy elkapjuk és ezzel átadjam a szüleimnek, ha kivennék egy albérletet és fél évig nem találkoznék a párommal és teljesen elizolálnám magam mindenkitől, dehát ez nem túl életszerű.

2020. nov. 7. 09:21
 1/10 anonim ***** válasza:
49%
Normális ember akkor is igyekszik elkerülni, ha nincs beteg a családban.
2020. nov. 7. 09:27
 2/10 A kérdező kommentje:
természetesen, de ha én igyekszem elkerülni( ami nem tudom mit jelent, azt hogy fél évig senkivel ne találkozzak? ) attól még nem kérhetem a párom, hogy fél évig senkivel ne találkozzon. a családjával sem. (apja tanár, tehát ő is fokozottan ki van téve a kockázatnak). Vagy szerinted ez életszerű ?
2020. nov. 7. 09:29
 3/10 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem életszerű. A kemo gyengíti az immunrendszert, bármilyen fertőzésből nehezebb kijönni.
2020. nov. 7. 09:32
 4/10 anonim ***** válasza:
55%
Én nem találkoznék a szüleimmel, bár tudom, ez kegyetlenül hangzik egy ilyen betegség esetén. Vagy videón, vagy max ha megoldható, akkor ablakon át beszélgetni, ha ez sem, akkor ha meg is látogatom, nem mennék be a beteg szobájába, hanem messziről beszélgetnék csak, azt is maszkban, nem nyúlva semmihez, nem maradva ebédre, másik szülőt sem ölelve stb.
2020. nov. 7. 09:51
 5/10 A kérdező kommentje:

hát igen, alapból ezt tenném, de mivel a kemoterápia idején itt alszanak nálunk a szüleim, ezért ez nem megvalósítható.

Nem szeretne 2 hetente 3 napra befeküdni apu az onkológiára , amikor itt lakunk nem messze a központtól.

De most pont a koronavírus kellős közepén kell járnia 12 alkalommal.

Pont akkora jár le , mire lecsitul kicsit a vírus.

2020. nov. 7. 09:56
 6/10 anonim ***** válasza:
34%
Sehogy. Tudatosan élünk, gondolatban arra koncentrálunk, hogy a covidtól csak annak lesz baja, aki fél. Mi erősítjük az immunrendszert, sok vitamint eszük, és csak akkor hordjuk a maszkot, amikor épp muszáj, mert abban gyűlnek össze a bacik, amiket visszalélegzünk. Eddig nem volt gond, és szerintem nem is lesz.
2020. nov. 7. 13:29
 7/10 anonim ***** válasza:
55%

5, Van külön (vendég)szoba, amit használnak, ha nálatok vannak? Ha igen, azt gondosan fertőtleníteném, és nem használnám, amíg ez a helyzet tart (tehát akkor se, ha nincsenek ott, csak ha nagyon muszáj). Így ezzel egy kvázi steril pihenőhelyet tudtok biztosítani a lehetőségekhez mérten.

Legyenek külön evőeszközök, tányér, stb. amit ti nem használtok egyáltalán (ugye a karanténosoknak is ezt szokták javasolni), illetve én bevállalnám, hogy amíg ott vannak, azokra a három napokra otthon is maszkban legyünk, őket védendő.

2020. nov. 7. 23:40
 8/10 anonim ***** válasza:
60%
6, ugye az megvan, hogy egy kemós betegnek kvázi nincs immunrendszere..?
2020. nov. 7. 23:41
 9/10 A kérdező kommentje:
van egy külön hálószoba. igyekszünk majd sokat szellőztetni és igen én is a maszkra gondoltam a lakásban, hogy amíg lenn vannak a nappaliban ahol mi is, addig felhúzzuk a maszkot. Most nézegetem , hogy hogy tudnék intézni Pcr tesztet, de gyanítom, még magán sem úgy működik, hogy hipp-hopp megcsinálják. Jó lenne , ha legalább páromat tesztelnék hétfőn...
2020. nov. 8. 00:08
 10/10 anonim ***** válasza:
52%
Ha boltba mentek, az más, de otthon ne hordjatok maszkot, mert többet ártotok vele, mint amit használ.
2020. nov. 8. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!