Ha lázam van és köhögök, kb menni idő amíg kijönnek tesztelni? Mennyi idő után van meg az eredmény?
Első körben majd a háziorvos eldönti, hogy indokolt-e a teszt.
A többin rá érsz utána agyalni.
#1, valószínűleg ezen már túl van.
Kérdező: nem kizárt, hogy a karantén hamarabb fog lejárni, minthogy kiérjenek a tesztelők. Legutóbb nekem az történt, bár akkor nem volt tünetem, csak magas kockázatú kontaktom, és a munkahelyem rendelte el, nem a háziorvosom.
Most hőemelkedés miatt viszont az orvos küldte rám, meglátjuk, ideérnek-e. (Abszolút indokolatlan, az állkapcsom és a torkom gyulladt be egyébként, de teljesen be vannak parázva.)
Egyébként hivatalosan vagy 10 nap, ha már nincs tüneted ennyi idő után, vagy 2 negatív teszt. Hacsak nem hozod a tipikus tüneteket, mint szaglás, ízlés elvesztése, akkor az előbbi hamarabb megtörténik szerintem. Én se fogok hamarabb szabadulni, hiába leszek jobban az antibiotikumtól a hét második felében, ami kizárttá teszi a covidot...
Nézz utána, hogy mi a munkahelyed álláspontja a COVID-ra vonatkozóan. Valahol elég, ha 10-14 napig önkéntes házi karanténba vonulsz és ha letelt, utána automatán gyógyultnak minősít a rendszer, valahol 2 negatív tesztet kérnek (kollégám már 4 hete karanténban, 3 pozitív teszt után..).
Háziorvos megrendelése után kb. 4-5 napra kell bemenned egy tesztelő központba, ha nem vagy lázas, ha lázas vagy akkor megy csak ki a mentő. Ha nehézlégzésed is van és lázas is vagy, sanszos, hogy bevisznek egy kórházba. A tesztelés átfutási ideje is rémálom, 6 nap... Mindez tudtommal azért van, mert nagyjából 3 helyen tesztelnek az egész országban mikrobiológiai laborokban, az egyik Debrecenben van, a másik talán Szegeden és most adtak át egy harmadikat, amit nem tudom pontosan hol van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!