Vajon tényleg veszélyes egy kicsit is a covid 19?

én is hasonlóan jártam mint te
első napon jöttek a tüneteim (szédülés, gyengeség, hőemelkedés meg még pár apróság), mivel háziorvos nem rendelt már ezért csak másnap hívtam fel, akkor már csak enyhe hőemelkedésem és hányingerem volt, orvos mondta hogy ne menjek sehova majd jönnek a mentők tesztelni
3. napon már semmi bajom nem volt
4. napon jöttek a mentők tesztelni
6. napon csörgött a telefon hogy pozitív lett a tesztem és karanténba vagyok
már itt rohadok 2 hete, család többi tagja is karanténba van és nekik sincs semmi bajuk és nem is volt

Nem a betegségtől kell félni, hogy elkapod... Hát elkapod istenem. Aztán vagy meghalsz vagy nem. Ha meghaltál úgyse számít már neked, nem igaz?
Viszont, ha túléled és maradadandó károsodás marad egész hátralévő életedben.. Na ettől kell félni... És ezért kell mindent megtenni, hogy ne kapd el! Nem kell olyan hülyének lenni, mint a B közép, hogy ezerszámra egymás hegyén hátán mennek a focimeccsre, maszk nélkül. Na az ilyen embereket beállítanám a kórházakba segédápolóasszisztensnek - FELSZERELÉS NÉLKÜL! Na az után már figyelnének.

12-es egy szóval nem mondtam hogy vírus tagadó lennék nyugi van.
Fontos a masz és az elővigyázatosság, sak nyilván hogy ezt talasztalom, hogy krónikus beteg öreg családtagjaim vannak túl a kis megfázásos tünetekkel úgy hogy közben az korona..es sok barátom akik szintén pozitívra lettek tesztelve, jó magam is, és ugyan azokat a mellék hatásokat tapasztaltuk.. kis torokgyuszi szédülés egy bapig azt annyi..

Vércsoport függő,súlyfüggő is állítólag, hogy kinél valószínűbb, hogy súlyos tünete lesz. Van olyan,aki még áprilisba kapta el, de még most is van utóhatása légszomj,
fáradékonyság.

Kérdező,igen a nagy többség főleg a fiatalabb korosztályban enyébb tüneteket mutat, de még náluk is van ugyan szintén kis számban, akiknél még ezek mellett is szövődmények alakulnak ki.
Ugyanakkor többször mondták, hogy kérdés az immunrendszer memórija, ami sajnos úgy néz ki nem tart túl sokáig, azaz pár hónap és újra elkaphatja, ráadásul egyes állítások szerint súlyosabb, de reméljük ez azért nem fordul elő túl nagy számban.
A középkorosztály felsőbb részénél már a kórházba is többen kerülnek, de a túlélési esélyeik jobbak.
Úgy olvastam, hogy az egyik legynagyobb probléma ezzel a vírussal a fertőzőképssége mellett az, hogy álcázza azt, mennyire is vagy valójában beteg, ezért van, hogy egyik percben még enyhe tünetek, és aztán pár óra és már lélegeztetőn van az illető..

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!