Influenzára érdemes beoltatnia az embernek magát?
Nem értelmetlen, mióta egyszer beoltattam magam biztos ami biztos alapon azóta minden évben elkapom garantáltan, és majd meg döglök,pedig jóval egészségesebben élek.
Környezetemben mindenki ezt tapasztalta.
Nanana. Az immunrendszer egyik funkciója olyan, mint egy számítógépes vírusirtóé. Az adatbázisában szereplő vírusokat felismeri és azonnal eltávolítja. Az oltás lényege az, hogy ezt a vírusadatbázist információval feltöltsük. Szerencsére ehhez nem kell ténylegesen megfertőzni valakit, elég a kórokozó fehérjeburkából vagy örökítőanyagából stb. darabkákat bejuttatni. Azonnal rájön az immunrendszer, hogy ez egy fajta ellenség és jól meg is jegyzi. Nem igaz, hogy az oltás gyengíti az immunrendszert, azért nem adják be akkor, ha beteg vagy, mert kisebb valószínűséggel hat olyankor (az immunrendszer el van foglalva az igazi betegséggel, és nem ér rá azzal a nem szaporodó kis vacakkal foglalkozni, amit az oltásban kaptál).
De persze ezen kívül még van egy csomó más vírus, ami ellen nem leszel beoltva, plusz az influenzának is jó sok törzse van és nem lehet mind ellen oltani. Aztán ha az oltás után megbetegszel valami mástól, akkor azt jól meg is jegyzed és terjeszted... Aki meg sose lett beteg oltás után, mint én, az nem fogja ezt mindenhova beírni. Így lesz a fórumokban és anekdotákban tapasztalható oltási reakció arány jóval magasabb, mint a tényleges.
És arra sincs semmi garancia nincs arra hogy egy másik vírust nem fogsz elkapni ami ellen nem vagy beoltva.
5,6. Ezekbeb a válaszaidban be is bizonyította hogy semmit sem tudsz az oltásról.
Én magam soha nem oltattam be magam de most lehet hogy be fogom. Nem lenne jó pont az influenzával küszködve elkapni a koronát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!