A kollégiumi szobatársam csupa náthásan, megfázásos tünetekkel jött vissza tegnap a koleszba. Hogyan tudnám jelezni, hogy ezt nem kellett volna, és hogy inkább menjen haza?
Addig menj haza szerintem, amíg rád nem verik a 2 hét karantént.
Szerintem elég indoklás az amit írtam. Ha kivesz 1hetet akkor nincs gond, mehet vissza. De ha úgy van 2 hétig nem mehet.
Az a baj, hogy akkor tényleg otthon kellene ülnöd, amiről tájékoztattak is téged.
Tegnap hallottam pont ilyet, hogy valakit kizavartak az óráról, mert beteg volt. Küldtek ki tájékoztatót és nekünk személyesen is elmondták, hogy bárki bármilyen betegséggel van az menjen haza, nem baj hogy csak megfázás.
De ez szerintem nem egy tartható állapot. Ha órán a kelleténél többet pislogok már attól lemaradok, nem az hogy 1 hetet legyek otthon.
Fogalmam sincs hogy ki hozta ezeket a szabályokat, de sokat nem ülhetett iskola padban.
(Tudok amúgy olyat is, aki már több mint 4 hete van karanténban, mert a vírus tesztje folyamatosan pozitív, de ő maga meg semmilyen tünetet nem produkál. Az se lehet azért kellemes.)
Szerintem beszéljetek. Kérdezd meg, mi van vele.
Pl. az én barátom allergiás, egyfolytában fújja az orrát, pedig egyáltalán nem beteg, csak allergiás. Azt meg ugye nem lehet elkapni :)
Le lehet pontozni, de szerintem nem kellene ítélkezni, ha valaki betegen vissza megy a koliba. Vannak, akiknek semmi bajuk az égvilágon és kiíratják magukat. Biztos valami fontos vizsgája vagy ZH-ja van, ami miatt nem maradhatott otthon.
Azért meg lehet tartani tőle a távolságot, fertőtlenítsd a kezed, asztalod, igyál vitamint, erősítsd az immunrendszered és kész.
Nem kell ujjal mutogatni a másikra.
@8:
OK, ha esetleg elkapsz tőle valamit (nem csak a Covid létezik a világon...), majd akkor se mutogass rá ujjal.
Erősítsd csak az immunrendszered, fertőtleníts, és kész.
Neki meg ugye semmi felelőssége a dologban, úgyhogy csak magadat okolhatod.
Ugye így képzelted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!