Szerintetek miféle intézkedéseket jelent be Gulyás a kormányinfon pénteken?
#56: "A cikkeket azért végigolvasni nem sikerült, úgy látom. Csak a címeket :D"
Mi van???
#56: "A számaik még mindig rosszabbak, gyengébb második hullám ide vagy oda."
Idézve: "A betegség egyébként most a többi skandináv országhoz képest is lassabban terjed Svédországban."
Azé' nem mindenben. Te mit olvasol mást, mint én?
Így kezdődik a cikk: "Rengeteget tesztelnek, de alig találnak koronavírus-fertőzöttet"
Aztán a svéd gazdaságról: "Az FT cikke azt is megállapítja, hogy az elmúlt hónapokban az európai átlagnál mérsékeltebb veszteségeket szenvedett el a svéd gazdaság, ám hasonló teljesítményt mutatott, mint a többi skandináv ország."
És még: "De arra is rámutat a brit lap anyaga, hogy a második negyedévben a svéd GDP 8,6%-kal esett, miközben az EU átlaga 11,9% volt. Közgazdászok azt mondják, hogy egyelőre korai lenne még következtetéseket levonni a svéd járványügyi stratégia hatásossága kapcsán, ami a gazdasági következményeket illeti."
Nem lehet, hogy jobban járnál, ha nem arra törekednél minden áron, hogy végig olvass, hanem hogy ezt tedd értőn is?
#56: "Maszkviseléssel azért működik jobban a gazdaság, mert nem kell bezárni semmit."
Mit zártak be Svédországban? Ott volt egy nagy gyár mondjuk, és elhatározták, hogy bezárják, mert azt csak maszkban lehetne üzemeltetni, de juszt se hordanak maszkot?
Miről beszélsz?
#56: "Majd ha vége ennek az egésznek, meglátjuk, mire mentek a svédek az unortodox megközelítésükkel."
Mondjátok már el végre, hogy mitől lesz ennek vége? Csodát vártok a maszktól???
Mondjuk egy ilyen típusú maszkra gondoltok?: [link]
Hát ez lehet, hogy nagyon hatékony, mert ennek a maszknak még sok más meglepő tulajdonsága is van, de állítólag sajnos még sokára fog a patikákba kerülni... Egyelőre teszt alatt áll, ugyanis majdnem mindenre jó, de a tesztalany akkor is influenzás lett...
Árulja már el nekem az orvosi kamara, vagy te, vagy bárki, hogy meddig akarjuk a maszkot hordani? Te tudod, mert látod, hogy van vége. A kormány is, aki határt zárt, és repülőteret amivel az országban kapásból emberek sokaságát rúgatta ki a munkahelyekről, és cégeket tett a tönk szélére. A kormány, ha látja, hogy megint csökken a fertőzésszám, akkor megint megnyitja a repülőteret, és nem kezdődik minden elölről?
Vagy inkább másról van szó? Szimplán politika? : [link]
Idézve: " járványügyi matematikuscsapat vezetője szerint a behurcolt, illetve az azzal összefüggő esetek aránya már a 10%-ot sem éri el, ugyanis a saját eseteink is növekedtek. Meglátása szerint ezért a kedvezőtlen trendet nem lehet kompenzálni a határzárral, ideje lenne most a belföldi terjedésre fókuszálni."
Akkor a kormány miért hoz kétségbeejtő helyzetekbe magyar cégeket?
Érdekes, hogy az influenza ellen már vannak oltások is (hol jók valamelyik félére, hol nem), de mégis itt van közöttünk évezredek óta, és ugyanúgy fertőzi az embereket, és meg is öli azokat rendre. 2009-ben félmilliót; 2015-ben több mint egymilliót...stbstb.
Áruld már el nekem kedves #56! Te honnan tudod, hogy ennek a koronaügynek lesz vége?
Jó! Mondjuk vége lesz. Akkor levesszük a maszkot... De ez történt Magyarországon is, és most még több a fertőzött. És ez történt Németországban is, és... És a gazdaság még mélyebbre süllyedt!
Olyan egyszerű! Csak hordani kell a maszkot. Szóval szerinted miért is tuti ez a maszk?
Nekem NEM(!) AZ KELL, hogy visszaszoruljon a járvány, hanem hogy elmúljon, hogy ha leveszem, akkor ne kelljen félnem az újrától. És ha mindezt a te maszkod képtelen biztosítani, akkor mégis hol látod azt a véget, amit ilyen könnyedén megjósoltál?
Mielőtt bárki félreértené!
Természetesen szó sincs arról, hogy pl. én ne hordanám a maszkot, ahol kell, ahol azt rendelet írja elő. Én csak azt állítom, hogy az nem megoldás, és hosszabb távon konkrétan semmire se jó, csakis akkor, ha a koronavírus veszélyes virulékonysága magától le nem csökken, de erre nincs semmi garancia, és nem is tűnik úgy, hogy ilyet akarna tenni, ráadásul minden további nélkül időnként pont ugyanúgy újra és újra előbukkanhat majd, mint az influenza is.
Bármennyire is hajszoljuk az álomképeket, a maszkhordás tényleg csak a visszaszorításra jó, de utána újra fog mindig kezdődni, mint az influenza esetén is. Azzal is meg kell tanulnunk együtt élni, mint az influenzával is, mert egyszerűen nem lesz más lehetőségünk, ha a koronavírus pont ugyanúgy a nyakunkon marad. Ennek előfeltétele az lenne, hogy a média tényleg kezdjen el visszavenni ebből az elképesztő mértékű riogatási hadműveletéből. Értesse meg az emberekkel, hogy ne csak magukra gondoljanak olyan felkiáltásokkal, hogy az ő életével ne játszadozzanak, mert ő meg akkor más megélhetésével ne játszadozzon.
#55: "Mar nem azert, de olyan szinten látszik hogy mekkora nyomorban el a magyarok nagy resze. Egy tobb honapos leallas nem kene hogy nagyobb gondot jelentsen"
Tényleg? Akkor miért nem teszi ezt meg a nagy Ámerika?
De jó! Tegyük meg (bár nem tudom, hogy ki fog nekünk áramot adni, és hogy mit fogunk enni a több hónap alatt, mivel áram nélkül a tartósítás ekkora mennyiségnél elképzelhetetlen, és hogyan fogunk orvoshoz menni, ha nincs se orvos, se autó, se semmi...stb). És ettől szerinted a koronavírus bánatában öngyilkos lesz?
A leállás végén megint elkezdjük az ipart beindítani, magyarán az emberek kimennek az utcára, átmennek Németországba (ugyanis a Magyar gazdaság egyszerűen függőségben működik a Német gazdasággal, és más külföldivel is, mivel Magyarország belső erőforrásai nagyon korlátozottak - mint ahogy Svédország gazdasága ezzel szemben exportorientált, és a járvány hatására a kereslet az egész világban visszaesett, és ez az ami nagyon hazavágta őket, tehát nem közvetlenül a koronavírus, hanem mások határzáró rémülete a koronavírussal szemben - persze lehet, hogy Svédország ezt jobban is csinálhatta volna, de annak semmi köze a koronához).
Tehát ide-oda mennek az emberek, és a vírus előbb vagy utóbb ismét rajtkőhöz áll...
Nyilvánvaló, hogy előbb vagy utóbb megint le kell állni tehát egy-két hónapra (hogy a korona megint visszaszoruljon), de most már tesszük ezt alacsonyabb gazdasági szinten, mint amivel kezdtük.
A hatodik ilyennél már garantáltan az éhhalállal fog küszködni mindenki.
54-es a svedek tenyleg irto nagy halalozast mutatnak. Ne abszolut szaokat nezz mert akkor persze az oroszok es amcsik kenterbe verik oket. Amit nezni kell az 1millio lakosra eso covid19-ben elhunyt szemelyek szama.
Ebben pedig jelenleg a 12. helyen all lnak a svedek kozveteln az olaszok utan. Mi a 72. helyen hasitunk. A Mongolok a 195. helyen kullognak ok marciusban a tomegkozlekedesen kotelezove tettek azonnal a maszkviselest ahogy halottak Vuhant lezartam ok lezartak a mongol kinai hatart.
Nem magyar hireket kellene olvasni hanem svedet vagy angolul vilaghioreket, magyar media azt hoz le, ami neki tetszik.
A pontos szamadatokat meg ha beirod worldometers coronavirus akkor megtalalod egy nagy tablazatban napi szinten frissitik. Keso este nezd akkor mind a 250 orszag osszes aktualis adata benne van mar.
#48: "Ha 5 hétig mindenki ülne a seggén akkor vége lenne az egésznek."
Uramatyám! El tudom hinni, hogy ezt egyesek komolyan is gondolják...
Már az is kivitelezhetetlen, hogy ezt akár csak 100 ember megtegye... Szerinted ki fog neked áramot adni? Vizet? Élelmet jég nélkül? Gázt! Orvosi ellátás? Meleget! Ki fogja a mezőgazdaságban a növényeket és állatokat gondozni? Ki fogja a magára hagyott üzemeket, gyárakat karbantartani? Ki fogja a fosztogatókat megállítani, ha látják a magára hagyott üzleteket? Ki fog megvédeni téged, ha a te lakásodat is kiszúrják a rablók, mert tudják, hogy sehol a rendőrség? És... a végtelenségig lehetne...
Azt hiszed a koronavírus csak embereket fertőz? És az állatok is az utcáról elbújnak majd? A mutációk megtalálják az utat mindig is, oda vissza. És honnan veszed, hogy a családok házon belül nem fogják egymást fertőzni? 100%, hogy fogják... stb.
Tudsz arra példát mutatni, hogy valaha is képes volt az emberiség otthonmaradással eltüntetni kórokozókat? :D
"54-es a svedek tenyleg irto nagy halalozast mutatnak"
Mutattam, hogy mekkorát. Ennyien nálunk is meghaltak egy komolyabb influenzánál (mint erre is mutattam példát). Mondd! Te halál komolyan irtózatos mennyiségről beszélsz? Ha nem írták volna össze őket egyenként, a kutya nem vette volna észre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!