Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Szerintetek miféle intézkedése...

Szerintetek miféle intézkedéseket jelent be Gulyás a kormányinfon pénteken?

Figyelt kérdés

[link]

Illetve inkább úgy kérdezem, hogy ti mit vártok?

2020. szept. 9. 21:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/78 anonim ***** válasza:
36%

10: Nem az 1-es vagyok, hanem a 4-es, de végülis mindegy.

Már ott megbukik az elmélet, hogy elvileg csak 11 fertőzött volt márciusban.

2020. szept. 10. 10:33
 12/78 anonim ***** válasza:
18%
Tehát továbbra sem tudsz semmilyen ellenérvet felhozni.
2020. szept. 10. 11:11
 13/78 anonim ***** válasza:
73%
12: Az nem elég ellenérv, hogy mindig is minimum tízszer annyi fertőzött volt, mint azt a hírekben állították?
2020. szept. 10. 11:20
 14/78 valaki : ***** válasza:
88%

Kedves 2. hozzászóló!

Igazad van! Én csak emiatt aggódom. A koronavírustól nem félek, a karanténtól nem félek, de a nyáron engem elhajtottak lázas vesegyulladással, egy babát a családban elhajtottak betegen, majdnem meg is halt és egy idősebb családtagom tényleg meghalt, mert nem kezelték. Szóval felőlem csinálhatnak bármit, elviselem a bezártságot is csak ne érjen többet senki élete a másikénál. Szóval ne érjen többet egy koronavírusos élete mind egy más problémával küzdőé, lássák el mindkettőt.

2020. szept. 10. 11:45
 15/78 anonim ***** válasza:
77%

#8: a többlet elhalálozás oka simán az elhanyagoltság (időseket a média riogatás miatt Spanyolországban ellátatlanul otthagytak idősotthonokban, ahol sorra meghaltak), rossz who által elvárt kezelési protokoll (Kísérleti gyógyszer: ami bizonyítottan szív és érrendszeri mellékhatásokat okoz, Lélegeztetőgépre kötés, Betegek el nem látása ha nem COVID-osok)

Ismerem az exponenciális függvényt, de az oka az alacsony esetszámnak az alacsony tesztelési szám volt (Látszik az arányosság az elvégzett tesztek száma, és az esetszám között: [link] Sok esetben nyáron a tüneteseket sem tesztelték.

Ha voltál Budapesten buszmegállóban/villamosmegállóban/aluljáróban, akkor láthatod, hogy mindegyik egyaránt zsúfolt. Szoktam olyan buszon/villamoson utazni, amin kevesebben vannak, mint a megállóban. De mondok jobbat, munkahelyen lehetsz egy légtérben órákig idióta maszk nélkül, de be nem vásárolhatsz így.

Nem ágálok az éttermek ellen, sőt örülök, hogy vannak, csak az ellentmondásokra világítok rá.

A hazaérkezés után kötelező hazai PCR tesztek kicsit sem torzítják az április óta változatlan tesztelési protokoll :’D

Egyébként bejártam Európát idén nyáron, rohadtul nem álltartóztam, csak ahol büntethettek érte alibiból, jártam bulizni, voltam esküvőn, legénybúcsún, és öcsém még élek. Sőt az első maradj otthon kampányt is telibe szartam, és edzeni is lejártak edzőterembe napi rendszerességgel, sőt a felesleges maszkot sem nyomtam csak miután kötelezővé tették azóta alibizek vele, mégis élek, még egy náthát sem sikerült idén összeszednem.

Nyilván erre az lesz az érved, hogy ez azért van, mert Ti önfeláldozók szelepes maszkotokkal vigyáztok rám, és nem a saját csotrogány életeteket féltitek. A maszk ennyit ér: [link]

2020. szept. 10. 12:08
 16/78 anonim ***** válasza:
33%

"a többlet elhalálozás oka simán az elhanyagoltság (időseket a média riogatás miatt Spanyolországban ellátatlanul otthagytak idősotthonokban, ahol sorra meghaltak), rossz who által elvárt kezelési protokoll (Kísérleti gyógyszer: ami bizonyítottan szív és érrendszeri mellékhatásokat okoz, Lélegeztetőgépre kötés, Betegek el nem látása ha nem COVID-osok)"

Forrás?

"Ismerem az exponenciális függvényt, de az oka az alacsony esetszámnak az alacsony tesztelési szám volt "

Nem változtattak a tesztelési protokollon. Továbbra is fenntartom (és nem is cáfoltad meg semmivel): Tehát nem azért több a fertőzött, mert többet tesztelnek. Pont fordítva: több a gyanús, tüneteket mutató személy, EZÉRT többet tesztelnek.

"A hazaérkezés után kötelező hazai PCR tesztek kicsit sem torzítják az április óta változatlan tesztelési protokoll"

Igen, csakhogy ezeket a teszteket csak azokon végzik el, akik hajlandóak kiperkálni a 30 ezer forintot. Gyanítom ebből nem sok van. INGYEN csak azokat tesztelik, akik a protokoll értelmében ebbe a kategóriába esnek.

"Egyébként bejártam Európát idén nyáron, rohadtul nem álltartóztam, csak ahol büntethettek érte alibiból, jártam bulizni, voltam esküvőn, legénybúcsún, és öcsém még élek. Sőt az első maradj otthon kampányt is telibe szartam, és edzeni is lejártak edzőterembe napi rendszerességgel, sőt a felesleges maszkot sem nyomtam csak miután kötelezővé tették azóta alibizek vele, mégis élek, még egy náthát sem sikerült idén összeszednem."

Örülj neki! De azt nem tudhatod biztosra, hogy nem fertőztél meg valakit tünetmentesként. Lehet, hogy sikerült. És lehet, hogy ez a valaki nem viselte ilyen jól a dolgokat.

"A maszk ennyit ér"

Az illetőtől az orvosi diplomáját is elvenném. A maszk arra jó, hogy a vírus közvetítőanyagát felfogja. Ezek pl. a nyálcseppek. Erre bármilyen maszk képes. A vírus nem repked a levegőben magától, kell neki közvetítőanyag.

Egy valamire volt jó ez a videó: bemutatja, hogy a helyesen viselt maszk biztosítja a szabad légáramlást, tehát a klasszikus maszkellenes érvek közül az oxigénhiányt ki is húzhatjuk :D ezt úgy hívják öngól.

2020. szept. 10. 12:35
 17/78 anonim ***** válasza:
83%
Szeptember 24-ig nem lesz semmilyen érdemi intézkedés.
2020. szept. 10. 12:44
 18/78 anonim ***** válasza:
57%

Fogalmam sincs mit jelenthet be, de valoszinu tema lesz a nyugdij, esetleges csaladtamogatasi valtoztatasok, vallalkozasok megsegitese, hitelekkel kapcsolatos valtozasok. Feltetelezem nem o jelent be se iskolabezarast, se kezmosas, se erettsegi elengedest:-).

A jo kis vitahoz itt, ami kibontakozott. Tamogatom a "virushivőt" :-). Jo olvasni hogy valaki tanult biologiat es erti is es logikusan es normalisan vitazik is. Respect.

Akivel vitazott: vannak szabalyok amiket igyekeztek ugy meghozni hogy a legnagyobb vedelmet nyerjuk el vele a legkisebb aldozattal es betartathato is legyen. Ilyen a boltban vagy tomegkozlekedesi eszkozokon a maszkviseles (ami ha rendesen szajat es orrot takar minden utason akkor szinte tokeletesen ved fuggetlenul a zart tertol erre mar aprilisban megjelent Nature cikk kiserlettel bizonyitva (influenzas koronas betegekkel teszteltek a sima sebeszi maszkokat).

Na tehat a virus terjed ha terjesztjuk valamivel. De se a munakhelyeden se a buszmegalloban se a stadionban buliban nem.lesz senki aki ellenorizgethetne hatekonyan hogy viseled e. Irodaban ahogy a fonok becsujja az ajtot megy a passziansz, miert pont a maszkot ne huzna le valaki. Masreszt ul ott x ember kontakt kutatasban legalabb fixen pehet tudni kikkel volt egyutt.

Metrobejaratnal az ellenor visszafordithat, boltban a biztonsagi or kizavarhat, vonaton kalauz levezenyelhet. Tehat betartathato a szabaly.

Ettermet, zsufolt helyet influenzas idoszakokban is elkerul az ember alap esetben, betegen meg nem megyek lagziba, koncertre (bar en még dolgozni se) persze ha tunetmentesek vagyunk es nem hiszj k a virusok letezeseben akkor meg eleg intelligensek lehetnenk, hogy csak nem szivatnak kutatok es tudosok es orvosok mindenkit a vilagon hogy jarvany van, jarvanyveszely van. Lenyeg: egyeni dontesunk hogy bemegyunk e a libri frei kavezojaba es kavezgatunk e mikozben tudjukhogy zart ter es nincs ablaka es kozben a libriben maszkban lehetunk csak. Ez nem kovetkezetlenseg, hanem egyeni dontes hogy elvitelre kerem es kimegyek a pi..ba a friss levegore vagy kockaztatok es elegedetten vigyorogva kavezgatok. (Ha meg megis elkapom a nemletezo virust akkor meg anyazok de csak a sajat edesanyamat szidhatom.)

Szoval en az osszes kotozkodo virustagado vagy az intezkedesek kovetkezetlensege miatt (miert is lennenek kovetkezetesek amikor 1918 ota nem talalkoztunk ilyen jarvannyal a vilagon es akik akkor eltek es tudtak melyii intezkedes volt jo es melyik nem azok mar reg halottak es kozben a vilag is nagyot valtozott) azok az emberek csak frusztraltak. Erzik hogy ok ehhez kicsik es butak es ezert rossz erzesuk van hogy valakik iranyitjak oket es inkabb belekezdenek valamifele ellenkezesbe mint a kisgyerekek a dackorszakukban. Nem.nem hordsok maszkot, mert cilike az elejen azt mondta nem kell most meg godeny is olyan jopofa es gyigyszeress es igytovabb. Pedig nem attol lesz valaki Valakive, hogy hu en maszk nelkul szallok fol a villamosra. Nekem ez egyenerteku a hulye bliccelessel (nem a xsorokra gondolok hanem amikor ujjnyi vastag aranylanccal nincs valakinek berlete vagy jegye:-)) meg ittas vezetessel az is huu de nagy kivagyisag.

2020. szept. 10. 14:13
 19/78 anonim ***** válasza:
86%
Remélem nem a sulit zárják be!
2020. szept. 10. 16:28
 20/78 anonim ***** válasza:
58%

Kedves 18-as. Ki a vírustagadó? Akinek elege van abból, hogy össze-vissza hozzák a következetességtől mentes intézkedéseket, vagy az, aki tudomást sem vett a vírusokról mindaddig, amíg a média el nem kezdte hypeolni ezt az egészet? Attól mert én az első kategóriába tartozom, nem vagyok vírustagadó, számtalan olyan vírus van, amiről fingja nincs az emberiségnek, mégis együtt él velük időtlen idők óta.

Ez egész hiszti már nagyon unalmas és nem kevés ember megy tönkre bele. Persze nem egészségügyileg, hanem közvetetten gazdaságilag. Az mennyivel jobb? Ha tényleg ennyire félsz a vírusoktól... Hát ezentúl ne menj ki sehova, mert még elkapsz valamit...

2020. szept. 10. 18:09
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!