Bevezetnétek most, hogy jön az ősz és terjednek a vírusok azt, hogy a saját telken kívül mindenhol kötelező legyen a maszkviselés?
Persze, meg máglyán kellene elégetni Gödényt és a többi, vírustagadónak kikiáltott embert.
Maga ez a szó is vicces, vírustagadó. De a sima szkeptikusok ellen is BOSZORKÁNYÜLDÖZÉS zajlik.
Én SZKEPTIKUS vagyok. Azaz NEM TAGADÓ, hanem szkeptikus. A Wikipédia is így jellemzi a szó jelentését: a görög „σκέπτεσθαι”, szkepteszthai szóból, melynek jelentése körbenézni, megfontolni. "Tudományos vagy gyakorlati állásfoglalás, amelyben olyan állítások igazságtartalmát kérdőjelezik meg, amelyeket nem igazol a tudományos módszer."
A megkérdőjelezésnél, a szkeptikus hozzáállásnál úgy vélem nem az a teendő, hogy BOSZORKÁNYÜLDÖZLÉST rendezünk, hanem az, hogy észérvek ütköztetésével, egymás erőszakos győzködése nélkül, megpróbálunk kialakítani egy közös álláspontot.
Jelen esetben pl lehet tudományos kutatási anyagoknak utána nézni, megvizsgálni a témát több szemszögből is, nem csak ez a "viselj maszkot és pofa be" - hanem pl nézzünk utána, hogy az immunrendszerünkkel is tudunk-e valamit kezdeni. Nézzük meg, hogy ennek a koronavírusnak milyen ártalomfaktorai vannak, nézzük meg, hogy mennyire arányos a prevenció a kockázattal stb stb stb.
És nekem sokkal inkább tűnnek laposföldhívőnek azok az emberek, akik a szkepticizmusra boszorkányüldözéssel reagálnak.
"olyan állítások igazságtartalmát kérdőjelezik meg, amelyeket nem igazol a tudományos módszer"
Az a baj, hogy nem csak ilyen, hanem tudományosan igazolt allitasokat is megkerdojeleznek elég sokan, mert az olyan trendi mostanában...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!