Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Minek kell kockaztatni a...

Minek kell kockaztatni a gyerekek egeszseget es iskolaba menni?

Figyelt kérdés
arra ki fog gondolni, hogy majd nehany tunetmentes csemete jol megfertozi a tobbi esetleg alapbol gyenge immunrendszeru tarsait akik raadasul at is adjak szuloknek nagyszuloknek? ha marciusban napi 3-4 esetszammal bezartak az iskolakat, akkor jo nagy okossag kinyitni most, hogy van napi 40.
2020. aug. 24. 09:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
26%
"Azért mert a normális emberi életfeltételeket, pl külső szociális éríntkezés, szügségesek a gyerek pszichéjének normális fejlődéséhez" - a mai "pedagógusok" erre már rég nem alkalmasak. A gyerekek bántják egymást (lelkileg és fizikailag is), a tanárok meg néznek, mint Rozi a moziban, ha egyáltalán észreveszik. Rosszabb esetben még kavarják is a sz*rt. Észrevenni egy diszlexiát vagy diszkalkuliát persze luxus, az nem az ő dolga (pl. matektanár szájából hallottam). Ez a fajta "szociális érintkezés" az erősebbjét valóban "megedzi" (a "férgese meg hadd hulljon"), de ez nem szolgálja a gyerekek lelki fejlődését! - Igen, amúgy az iskolának ez is LENNE a feladata.
2020. aug. 24. 09:50
 12/16 anonim ***** válasza:
90%

Nem lehet így rendesen tanulni. Kis általános iskolásokat nem lehet otthon hagyni egyedül. Ráadásul a szülőnek kell tanítani is. Sok helyen nem olyan az online oktatás, hogy leadja az anyagot a tanár ugyanúgy, mintha iskolában lennének, csak online. Inkább csak feladatokat és házit küldenek.

Középiskolás koromra visszaemlékezve, rengeteg olyan van, amit egyedül, segítség, tanítás nélkül nem tudtam volna megcsinálni. Nyilván nem irodalomból meg töriből, amit elolvasok és vagy megjegyzek vagy nem. De egy kémia, matek, fizika nem olyan, amit teljesen egyértelmű tanári magyarázat nélkül is.

2020. aug. 24. 09:51
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Ne essünk át a ló túloldalára 11-es.

Ez egy eléggé komplex probléma ahogy én látom.

A gyerekek nagy része (tisztelet a kivételnek) 'nagy szabadságot' kap a szüleitől?

Miért?

Mert így az egyszerű, nem kell nevelni ---> liberálisan nevelünk, mert az egyén szabadsága és a szabad gondolkodás nagyon fontos.

Igen, fontos, de ennek meg van a maga ideje.

A szülők sok esetben nem nevelik vagy nevelték meg a gyerekeiket, mert majd megneveli az iskola, vagy az óvoda.

Téves gondolkodás.

A tanárok éhbérért dolgoznak, sok esetben még beléjük is rúgnak nem szó szerint, de néha úgyis, és nem csak a gyerekek , de a felnőttek is.

Sok esetben a pedagógus nem tudja végezni a munkáját, nem ritka, hogy a szülők miatt (teljesen normális,okos gyerek ez, nem kell diszkriminálni stb).

Ezt nem lehet általánosságban megoldani, sokkal nagyobb a gond az oktatásban, a gyerekek nevelésében, ezt nem lehet 2 mondattal elintézni.

2020. aug. 24. 09:57
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Sosem volt még ennyi regisztrált tanulási nehézséggel küzdő tanuló.

Mindig is voltak konfliktusok a gyerekek közt.

Az nem megoldás ha a gyereket szekálják, ne is menjen suliba.

A szülő is fordíthat kellő figyelmet a gyerekei konfliktusainak kezelésére.

2020. aug. 24. 10:00
 15/16 anonim ***** válasza:
73%
Bár nem kisgyerek vagyok, középiskolába járok, anyumnak emiatt nem kellett a tanulásban segíteni, de már a tavaszi online oktatás alatt kezdtem bekattanni. Nekem, és másoknak is szükség van a közösségi találkozásokra.
2020. aug. 24. 18:54
 16/16 anonim ***** válasza:
68%

Érdekes az ügyben senki sem panaszkodott, hogy miért engedték a gyerekeket strandra, haverhoz bulizni, utazgatni a buszokon, meg nyaralni. Pl, hogy mit keresett 300000 magyar az Adrián, aminek kb harmada-negyede gyerek volt?

Még a végén kiderül, hogy nem is a vírussal van a probléma, hanem az iskolával...

2020. aug. 24. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!