Vannak olyan vitaminkészítmények, amiben D-K-A- (esetleg E)-vitamin van együtt és a D-ből legalább 2000 NE van benne?
E-vitamin nem ajánlott ezekhez, azért nem szabad együtt bevenni, mert akadályozza a D és a K felszívódását. Az E-vitamin C-vitaminnal együtt jó, vagyis reggel kajához. D+K pedig pár órával később.
D-vitaminból több kell, 4-5 ezer simán jó még.
A K2 vitaminból az MK-7 75-99%-van hasznosul, átlagosan 90%.
K1 vitamin kb. 10%-ban hasznosul.
Én ezeket találtam jónak:
#3 - a HerbaD K2+D3 cseppjének a K2-vitaminja csak 70%-ban hasznosul (ennyi a transz aránya). Az újabb termékükben all-trans formában van a K2, de csak 70 mcg, amivel detto ugyanott vagyunk, mint a másikból a 70 mcg aktív forma, cserébe sokkal drágább, nem beszélve arról, hogy egyes cikkek szerint napi 2500 NE D3-hoz kell a napi 200 mcg K2, amit sem a HerbaD, sem a GAL készítményeiből nem lehet megoldani, egyedül a Yiya hozza ezt, de abban meg K1 nincs. Aminek ott (is) lenne jelentősége, hogy K2-t a sejtek is képesek előállítani K1-ből, ráadásul az MK4 formáját, ami külön jó.
Jelenleg HerbaD D3 Fortét szedek GAL K-komplex fortével, illetve A-vitamin helyett karotinoidokat, pontosabban a Yiya Astaxanthin készítményét, amiben van talán 4 karotinoid. Persze a jó ég tudja, hogy átalakul-e belőle a D3-hoz szükséges A-vitamin mennyiség.
#4: a kérdésemben leírtam, hogy a leírt elvárásoknak közelítőleg csak a WTN felel meg, úgy gondoltam, hogy ha valakinek van ötlete azon kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!