Az újabb tanulmányok szerint a Covid-19 nem egy légúti betegség hanem egy az összes belső szervet érintő megbetegedés?
Egyik tanulmány szerint például a betegség után hónapokkal is szív-izom gyulladást lehetett kimutatni MRI-vel. Ugyanakkor egy protein is kimutatható volt a vérben, amely infarktus után szokott megjelenni.
És mindez nem csak a súlyos betegségben szenvedőkkel fordult elő, hanem az enyhe lefolyásúaknál is. Hosszabb távon meg lehet, hogy egy súlyos szívelégtelenség okozta halálözön következik?
1
Például ez a legújabb.
A tanulmányban résztvevők 61%-nál kimutatták a vírust a szívizomszövetben.
A résztvevők 78%-nál mutattak ki valamilyen szívrendellenességet, 60%-nál szívizomgyulladást.
4
A vírus kimutatható a szívizomszövetekben. Tehát közvetlenül érinti nem csak közvetetten.
És más szervek esetében is kimutatták már, pld vese, máj, agy.
1. Az két dolog, hogy hol jelenik meg egy baktérium vagy vírus, és hol okoz kóros állapotot.
2. Egy adott szerv betegségének lehetnek szövődményei más szervekben is. Ennek a közvetlen Covid19 kapcsolatát külön igazolni kell. (Például a többszöri vagy krónikus mandulagyulladás is okozhat szívizomgyulladást.) Nem mondom, hogy nincs közvetlen kapcsolata a vírussal, csak azt, hogy ennyi alapján nem feltétlenül van.
6
Ezt szerintem bízzuk a kutatókra, eléggé attól tartanak, hogy egy komoly súlyos szívelégtelenség hullám fog bekövetkezni.
Kedves kérdező!
Hogy téged idézzelek: "Ezt szerintem bízzuk a kutatókra"
Ne gyártsunk összeesküvés elméleteket.
8
Nincs abban semmi összeesküvés elmélet, ha elovasunk egy tanulmányt amiből kiderül, hogy ez a vírus megtámad más szerveket is.
Tudom, a népnek szüksége van a nyugalomra, a biztonságérzetére, de a valóság nem fenékig tejfel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!