Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ez normális lehet nyirokcsomók...

Ez normális lehet nyirokcsomóknál?

Figyelt kérdés

22/F vagyok. Az a helyzet, hogy a múlt szombaton részt vettem egy elég kiadós házibuliban, alkohol- & cigarettamennyiséget illetően, és lehet, hogy egy kicsit megfáznom is sikerült.

Másnap délután vettem észre, hogy a tarkómon, a hajvonalamnál megjelent egy nyirokcsomó, majd mellette még egy. Piros felettük a bőr, és érzékenyek, ez úgy tudom, "jó", mert az a bajos kategória, ha érzéketlenek, satöbbi. Max. 1 centi lehet a nagyobbik.

Összefügghet a megjelenésük a hétvégi dolgokkal?

Igazából néhány nyirokcsomó alapban is tapintható a nyakamon itt-ott már lassan másfél éve, ezeket annó megnézettem dokival, ő nem találta kórosnak még a legnagyobbat sem, és azóta sem volt velük különösebben semmi bajom.

Előre is köszönöm a válaszokat.

2020. júl. 22. 23:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
40%

9-es: kerlek ne diagnosztizalj betegként.

Koszonom.

"Az alkoholos tunet" okozhat pirossagot. A lymphoma egyes tipusai pedig bizony fajnak, minimum erzekenyek.

Nagyon remelem kerdezo eseteben egy banalis fertozes a tettes, viszont szeretnem, ha nem irnatok mindenkire ervenyesnek tartott dezinformaciokat csak mert nalatok mas tunete volt a semminek.

Most epp az tortenik, hogy kenytelen vagyok helyesbiteni, arra gondolva, hogy nem csak kerdezo olvassa a topicot. Akik tuttira allitanak laikus letukre valamit belegondoltak-e abba, hogy, ha emiatt hagyja ki valaki az orvost, akkor az:

az eletebe kerulhet.

Koszonom.

Bucsuzom: vigyazzatok magatokra.

2020. júl. 23. 09:51
 12/17 anonim ***** válasza:

Akkor hozd rá a frászt ettől jobban érzed magad? Komolyan szánalmas. Az nem zavar hogy par napos nyirokcsomó megnagyobbodással úgyis elküldik hogy jöjjön vissza 1 hónap múlva ha nem múlt el?

Vérvetelre el lehet menni az amúgy sem árt évente egyszer. De limfóma téren attól ne várj diagnózist. Nem vagyok laikus semmit nem tudsz rólam.

2020. júl. 23. 11:37
 13/17 anonim ***** válasza:
21%

"Azonnal menj el vérvételre" :D persze ez így működik. :D

Kezdjük ott, hogy vérvetelre nem lehet csak úgy beallítani még maganlaborban sem. Ha tb alapon akarja valaki akkor fel kell hívni a háziorvost és elmesélni neki telefonon mi a baj. Aztán ő eldönti fogad e ha igen akkor eldönti ad e beutalót vérvetelre. Aztán a járvány miatt oda is időpontot kell kérni és akkor lehet elindulni rá!

2020. júl. 23. 11:42
 14/17 A kérdező kommentje:

Azt én is olvastam már nem egy helyen, hogy limfómánál irtózatosan megfájdulhat alhokol hatására kb. rögtön adott nyirokcsomó, de nekem ugyebár nem úgy fáj, hanem, mint sima gyulladt nyirokcsomó pl. egy mandulagyulladásnál, érintésre érzékeny csak, és nem is akkor kezdte/jelent meg, hanem vagy fél nappal utána.

Ami az orvost illeti, ahogy az utolsó is mondja, most a járvány miatt egy "élmény" eljutni hozzá, meg onnan ide-oda, azért is kérdeztem itt, hogy mit gondoltok a dologról, mert egyszerűbb, de persze egyikünk sem orvos.

2020. júl. 23. 12:18
 15/17 anonim ***** válasza:
Ha nagyon aggódsz hívd fel a háziorvost. Úgy is ez a protokoll. Ő majd megnyugtat vagy megmondja mi legyen.
2020. júl. 23. 12:22
 16/17 A kérdező kommentje:
Közben kb. teljesen elmúlt az érzékenységük, és már alig piros felettük a bőr, azt hiszem, a nagyobbik a méretéből is veszített. Remélem, hogy nemsokára lehúzódnak teljesen, így még elég nyugtalan vagyok az egésszel kapcsolatban, hogy őszinte legyek.
2020. júl. 27. 02:06
 17/17 anonim ***** válasza:
Elmúlt? Mi történt?
okt. 23. 00:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!