Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mit takar pontosan a "négy...

Mit takar pontosan a "négy napnál nem régebbi" koronavírus teszt? Amivel átengednek Ausztriába.

Figyelt kérdés

Mindenki úgy beszél róla, mintha ez a Napnál is világosabb lenne (vagy legalábbis senki nem gondolkodik el azon, hogy ezt hogy kell érteni) pedig szerintem ez a "négy napnál nem régebbi" megfogalmazás nem világos.

pl.: Kedden 9-kor akarsz átmenni a határon, holnap (pénteken) mész tesztre 8-ra. (ugye 1.nap péntek (ha bele kell számolni) 2.nap szombat 3.nap vasárnap 4. nap hétfő, te meg kedden mész...)

Átengednek-e? A 4 nap 4*24 órát jelent? Vagy mindenki érti ahogy akarja és a határon eldől, h határőr hogyan értelmezi?

2020. máj. 28. 21:17
A kérdező szavazást indított:
átengednek
nem engednek
nem tudom
4 szavazat
 1/8 D. Brasco ***** válasza:
77%

Nem tudom mit nem lehet azon erteni,hogy 4napos vagy annal nem régebbi.Magyarul a pénteken reggel 8-kor csinaltatott teszt hétfő 24orakor lejár,tehat kedd hajnalban/reggel mar nem lesz jo.

Pont mint mondjuk a pálya matrica,hogy a 10napos sem 10x24órán át érvényes,hanem 10naptári napon át.

A te peldádra levetitve a pentek reggel 8-kor csinaltatott teszt hetfő ejszaka 24-ig ervenyes a 4 naptari nap szerint.Ha 4x24oran at lenne ervenyes akkor még kedden reggel 8-ig át tudnád használni.

2020. máj. 28. 21:28
 2/8 A kérdező kommentje:
Most például pünkösdhétfő lesz, magyarán aki kedden akar utazni az csak pénteken tud tesztet csináltatni. Ez érdekel bárkit?
2020. máj. 28. 21:33
 3/8 anonim ***** válasza:
76%

Az 1-es hülyeséget ír. Az ő logikája szerint (ahol a pénteki már 5 napos), a határátkelés előtt 8 mp-cel levett teszt már 1 napos lenne...

Visszafele kell számolni, vagyis egy aznapi, tehát keddi teszt lenne a 0 napos teszt, a hétfői az 1 napos... a pénteki a 4 napos. A 4 az meg nem régebbi, mint a 4, tehát beleesik, mehetsz. A 2 napos kenyér is tegnapelőtti, a 2 naposnál nem régebbi tehát (ma, csütörtökön) legalább keddi, nem pedig szerdai.

Nem véletlenül nem úgy van fogalmazva, hogy 4 napig érvényes, az más.

2020. máj. 28. 22:39
 4/8 A kérdező kommentje:

Mondtam, h nem egyértelmű :D

Köszönöm a válaszokat, szerintem mindkettőtőknek igaza van!

Az lenne jó, ha vhol ez is egyértelműen le lenne írva.

(Tud vki ilyen szabályt, bármit?)

Akkor vlsz a határon lévő rendőrökön múlik.

2020. máj. 28. 23:22
 5/8 anonim ***** válasza:
A "négy napnál nem régebbi" azt leneti, hogy 96 órája készült, vagy később. Nem kell ezt túlgondolni. pl. ha 2020-05-28-án 23:58-kor az a teszt 4 napnál nem régebbi, ami 2020-05-24-én 23:58 után készült. Ami előtte készült az nem jó.
2020. máj. 28. 23:58
 6/8 anonim ***** válasza:
56%
Nem igaz. Ha az időtartam mértékegysége nap, akkor azt nem számoljuk át órákra! Lásd bérlet, autópályamatrica stb.
2020. máj. 29. 07:52
 7/8 D. Brasco ***** válasza:
71%
A koronavirus teszt nem valami fesztivál aminek van nulladik napja......
2020. máj. 29. 10:31
 8/8 anonim ***** válasza:
Jelenleg óriási a káosz e tekintetben, totál véletlenszerűen intézkednek a rendőrök. Tehát ez sokkal inkább szerencse kérdése.
2020. máj. 29. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!