Van itt olyan fiatal, aki azért hordja a maszkot, mert krónikus beteg és nem pedig kötelező neki?
Elvileg van krónikus diagnosztizált problémám, a maszkot meg minden kötelező helyen viselem. De nemcsak a saját esetleges veszélyeztetettségem miatt, hanem azért, mert én nem tudom eldönteni magamról, hogy egészséges vagyok-e vagy csak egy tünetmentes koronavírus hordozó. És amíg nem vagyok ilyen übermájer, hordom, hogy ne gyilkoljak le nagyikat, papikat, immunhiányosokat. Emelem kalapom, ha valaki biztosan tudja magáról, hogy nem vírushordozó.
De ha utcán mászkálok vagy a munkahelyemen dolgozom (saját szobám van és az ablak is állandóan nyitva), akkor nem hordom, mert annyira csekélynek tűnik ilyenkor az esélye egy fertőzőképes mennyiségű vírussal való találkozásnak.
#11: Nem fogod legyilkolni, mert már kiderült, hogy a tünetmentes emberek nem fertőznek, csak vaklárma volt az egész.
Amúgy meg sokan hordanak olyan maszkot, amin szelep van, tehát kifele semmit sem véd, látszatra szuper maszkja van az illetőnek, de ha fertőző lenne, ugyanúgy továbbadná, mintha nem is lenne rajta maszk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!