Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Van itt olyan fiatal, aki...

Van itt olyan fiatal, aki azért hordja a maszkot, mert krónikus beteg és nem pedig kötelező neki?

Figyelt kérdés
Boltokban gyakorlatilag minden fiatal hordja (Aldi-ban láttam), de sztem csak kötelező rossz nekik. Nyílt utcán viszont kb. egy fiatalon se látom (Debrecen). Arra lennék kíváncsi, hogy van köztetek olyan akinek a fejében meg se fordult, hogy ne viselje, mert vagy autoimmun beteg vagy mondjuk magas vérnyomásos vagyis krónikus beteg?

2020. máj. 25. 18:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
54%

Elvileg van krónikus diagnosztizált problémám, a maszkot meg minden kötelező helyen viselem. De nemcsak a saját esetleges veszélyeztetettségem miatt, hanem azért, mert én nem tudom eldönteni magamról, hogy egészséges vagyok-e vagy csak egy tünetmentes koronavírus hordozó. És amíg nem vagyok ilyen übermájer, hordom, hogy ne gyilkoljak le nagyikat, papikat, immunhiányosokat. Emelem kalapom, ha valaki biztosan tudja magáról, hogy nem vírushordozó.

De ha utcán mászkálok vagy a munkahelyemen dolgozom (saját szobám van és az ablak is állandóan nyitva), akkor nem hordom, mert annyira csekélynek tűnik ilyenkor az esélye egy fertőzőképes mennyiségű vírussal való találkozásnak.

2020. jún. 27. 09:24
 12/14 anonim ***** válasza:
54%
Még annyi az előző hozzászólásomhoz, hogy az ilyen fülre akasztós maszkok engem is idegesítenek, úgyhogy én csináltam magamnak olyat, ami gumis, de alul egy gumi és felül egy gumi, ami körülkeríti a fejet. Összehasonlíthatatlanul jobb. Elvileg nekem CU-m van - mert valaki kérdezte privátban. Csak azért írom, hogy elvileg, mert követek egy étrendet már évek óta és nincsenek panaszaim, meg a második vizsgálat nem is diagnosztizálta, de azt mondta a doki, hogy lehetetlen hogy elmúljon, úgyhogy biztos csak ideiglenesen nincs. Na, nekem mindegy, hogy hívja, ha életem végéig nincs "ideiglenesen". :D
2020. jún. 28. 00:57
 13/14 anonim ***** válasza:
0%

#11: Nem fogod legyilkolni, mert már kiderült, hogy a tünetmentes emberek nem fertőznek, csak vaklárma volt az egész.

Amúgy meg sokan hordanak olyan maszkot, amin szelep van, tehát kifele semmit sem véd, látszatra szuper maszkja van az illetőnek, de ha fertőző lenne, ugyanúgy továbbadná, mintha nem is lenne rajta maszk.

2020. jún. 28. 10:05
 14/14 anonim ***** válasza:
Az egyik barátnőm szklerózis multiplexes, egy másik epilepsziás, ők utcán is hordják. Én szívbeteg vagyok, de csak üzletekben és tömegközlekedésen hordom.
2020. júl. 5. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!