Bevásárlás után fertőtlenítitek otthon a vásárolt dolgokat?
Én a Domestos törlőkendőjével szoktam áttörölgetni azokat amiknek a csomagolása lehetővé teszi.
Ti hogy csináljátok vagy csak én viszem "túlzásba"?
Mit töröltök át és mit nem?
Ami mosható, azt zsíroldó sima egyszerű mosogatószeres szivaccsal átmosom és persze leöblítem. Ami víz alá nem mehet, azt Dettolos papírtörlővel áttörlöm és aztán pár perc múlva letörlöm róla a vegyszert.
Liszt, cukor és társait nem fertőtlenítem sehogy.
Pékárut nem veszek, a kenyeret én sütöm. Találtam egy sütőporos receptet, így nem vacakolok a kovásszal.
Gyümölcsök, zöldségek nagy részét mosogatószeres szivaccsal lemosom. De azért van amit már nem mosogatok, pl. eper és saláta. Az epret próbáltam, de megmaradt rajta a mosogatószer íze. A saláta meg esélytelen, amennyi levele van:) A többit mosogatom szépen.
Anyám fertőtlenít, meg mos le csomagolt dolgokat, már hülyét kapok ettől. Már túlzás ez az egész.
Én nem csinálnám. Ilyen alapon mindig ezt kellene tenni, elég más kórokozó tapadhat meg, bárhol, koronától függetlenül.
Nem törölgetek semmit. Hazaérkezés után kézfertőtlenítő szappannal kézmosás és ennyi.
Nem kell ezt túllihegni.
Már azzal le lehet csökkenteni a fertőzés esélyét ha a boltban vigyázok. Kártyával fizetünk amit az eladónak nem kell megfogni plusz érintőssel fizetünk. A blokkot se mindig fogja meg az eladó, mert van hogy a nyomtató a pakoló részhez van rakva amit mi veszünk el. Szatyrot viszünk. Az ajtó nyilván automata a legtöbb helyen, úgyhogy a kilincset se kell megfogni. Nem is kell összefogdosi mindent csak amit megveszek. Nagyon ritkán veszünk pékárut, sőt amióta ez van még csak egyszer vettünk. Már ezekkel lecsökkentem a fertőzés esélyét.
Az autóban kézfertőtlenítő vásárlás után, kezet mosok kipakolás után is. Sok dolgot nem is azonnal használok fel, úgyhogy nem törlöm át.
Az eladó megfogott valamit? Benne van. Nem akarok rettegni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!