Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hogy lehet az hogy Magyarorszá...

Hogy lehet az hogy Magyarországon nem terjedt el a járvány amikor egyáltalán nem voltak szigorú intézkedések?

Figyelt kérdés

Oké nem tesztelünk emiatt nem tudjuk a valós értéket de statisztika olyan hogy azért ha nagyon sok eset lenne akkor a kevés teszt is több eredményt mutatna és a halottakból lehet azért következtetni és ott is elég jól állunk, 1 millió főre vonatkoztatva.

Úgyanakkor az intézkedések szerintem Európában az egyik legenyhébb Magyarországon volt ez a kijárási korlátozás is mi.. szinte oda mész ahova akarsz

2020. ápr. 22. 08:49
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Az amerikai kutatás egy adott szektorra vonatkozott.

Németeknél teljesen más számok jöttek ki.

Az összes reprezentetív kutatásból inkábn 0.3-0.5% halálozás esik ki.

Másrészt itt 4 további tényező is torzítja az adatokat.

-Lehet a BCG oltás szerepe

-Az eü fejlettsége: meddig küzdenek egy betegért... van kórház ahol konkrétan a vért oxigenálják a súlyos eseteknél, nem lélegeztetnek. ECMO gép... ilyen ritka nagyon.

-Milyen gyógyszerkombókat vetnek be. Egyes országokban már remdesivirt is használtak.

-Most már a külön terjedő törzsek halálossága is egyre lényegesebb lehet. Mekkora és milyen gyors szaporodást ér el a sejtekben.

-Országonként kit nyilvánítanak korona halottnak. Általában lefelé kerekítenek, ne keltsenek pánikot. Kína, NY ékes példa. Szerintem itthon is játszanak a statisztikával.

...

Ilyen alapon kb minden adat megbízhatatlan, és becsülni is nehéz a járvány máretét.

2020. ápr. 22. 10:56
 22/25 A kérdező kommentje:

Országonként kit nyilvánítanak korona halottnak. Általában lefelé kerekítenek, ne keltsenek pánikot. Kína, NY ékes példa. Szerintem itthon is játszanak a statisztikával.

Nálunk szerintem még nincsen gond ilyen tekintetben, ugyanis a baloldali sajtó biztos hogy rá kapna, ha tömegesen Úgy halnának meg hogy arról nem tudjuk mi a halál oka, azért sok tényezőn is bukhat pl temetkezési vállalkozók elkezdtenek beszélni. Nekem van egy elég nagy Pesti temetkezési vállalkozó ismerősöm, ő azt mondja még nem tud tud sok halottról. Jelenleg a média is egy két esetet hozz fel hogy a mamám meghalt tüdőgyulladásban és nem tesztelték

2020. ápr. 22. 11:05
 23/25 anonim ***** válasza:
60%

Tömeges halál nincs szerintem sem.

...és félre ne értsetek nem vészmadárkodni akarok.

Összességében korai intézkedések voltak, és ha nem is tartják már be az emberek, pont az elején még igen. Már március közepétől elég óvatosak voltak az emberek. Aztán pont a korlátozás bevezetésére kezdtek lazulni. Viszont ez statisztikailag épp elég volt hogy ne legyen hirtelen olasz méretű robbanás.

Ettől függetlenül szerintem kiszámíthatatlan a helyzet májusra, az érettségi után. Akkor sok mikrokörnyezet fog vegyülni.

Ami nagyon jó lenne továbbra is az az ingyenes PCR szűrőállomás.

Tényleg nehéz eldönteni egy cégnél ahol 60 év felettiek és krónikus betegek, láncdohányosok is dolgoznak, hogy be szabad e menni dolgozni ha 3 hétig hőemelkedésed volt, de amúgy tökjól vagy már.

2020. ápr. 22. 11:14
 24/25 A kérdező kommentje:
Az érettségit viszont valóban el kéne tolni legalább augusztusra.
2020. ápr. 22. 11:17
 25/25 anonim ***** válasza:
53%

"Oké nem tesztelünk emiatt nem tudjuk a valós értéket..."

És emiatt aztán azt lehet behazudni amit nem szégyellnek.

A nyelvvizsgaeldobás a legaljasabb dolog volt, semmi közehozzá. Az érettségi szerencsétlenkedés pedig egy orbitális vicc. A hisztériaipar tobzódik az élvezetekben.

2020. ápr. 27. 23:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!