Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hogy lehet az hogy Magyarorszá...

Hogy lehet az hogy Magyarországon nem terjedt el a járvány amikor egyáltalán nem voltak szigorú intézkedések?

Figyelt kérdés

Oké nem tesztelünk emiatt nem tudjuk a valós értéket de statisztika olyan hogy azért ha nagyon sok eset lenne akkor a kevés teszt is több eredményt mutatna és a halottakból lehet azért következtetni és ott is elég jól állunk, 1 millió főre vonatkoztatva.

Úgyanakkor az intézkedések szerintem Európában az egyik legenyhébb Magyarországon volt ez a kijárási korlátozás is mi.. szinte oda mész ahova akarsz

2020. ápr. 22. 08:49
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

7. Nézd már meg hogy elég jól állunk, ott van egy grafikon is, miről beszélsz?

[link]

2020. ápr. 22. 10:36
 12/25 anonim ***** válasza:
... és Koreában ezért működik ez baromi jól. Ha szűretni akarod magad vagy visszamenni dolgozni, beállsz egy drive-thru állomásra és letesztelnek. Legalább tudod hogy nem vagy fertöző a kollégáknak.
2020. ápr. 22. 10:38
 13/25 A kérdező kommentje:

10. Úgy semmit nem jelent, csak annyit hogy keveset tesztelünk és csak amiatt rossz a halálozás, reális kép emiatt a egy millió lakosra vetítve.

Ha 0 tesztet csinálnánk akkor messze nálunk lenne legrosszabb a halálozás... Szóval a halálozási ráta semmit nem mond... Mert a tesztek számától függ nyilván semmit nem tesztelünk így nyilván magas a halálozás, de ez független a járvány terjedésétől...

2020. ápr. 22. 10:40
 14/25 anonim ***** válasza:

7. én továbbra is a Case/Fatality arányról beszélek. Tök mindegy hogy 1 millió lakosra hány jut.

A felderített esetekből mennyi hal meg. Ebben kb a legszarabb balkáni szar vagy afrikai országok szintjét hozzuk.

15000/220

6000/220

2000/220

Gyanús hogy valami nem oké akkor nálunk... egyszerűen a tesztelés a probléma.

2020. ápr. 22. 10:40
 15/25 anonim ***** válasza:

#13, Tehát ebből az következik, hogy 15-30000 közötti valahol a magyar fertőzöttek száma.

Engem kissé aggaszt, hogy ennyire szarnak a tesztelésre ugyanis ezek az emberek vég nélkül terjesztik.

Haverom akinek rendelték a tesztelik hamarosan, csak 100 emberrel találkozott kb az elmúlt 2 hétben meló ügyben. Ázsiában szépen felgöngyölítenék a kapcsolatokat és tesztelnék őket.

2020. ápr. 22. 10:43
 16/25 A kérdező kommentje:

14. Nyilván azért mert semmit nem tesztelünk, ez egyértelmű ezért nem reális a halálozási ráta, mert a tesztektől függ.

Ezért a halálozási egymillió főre reálisabb képet ad a járvány tényleges terjedétrrhrdedrik

2020. ápr. 22. 10:45
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Tehát a kérdésre a válasz, de elterjedt a járvány igen komolyan már Közép-Euhoz képest. Főleg Budapesten.

A korlátozásokat senki nem tartja már be, és hamarosan jön az érettségi. Szerintem a korlátozások feloldása is megtörténik...és fel lehet tölteni a 36000 ágyat meg a 8000 lélegeztetőt. Eszerint a gazdaság megmenekülhet, és nyárra fellángol durván a járvány.

Ha meg nem, akkor talán a melegedő idő lassította be, ahogy a szezonális influenzát szokta.

2020. ápr. 22. 10:47
 18/25 A kérdező kommentje:
15. Az új amerikai kutatás szerint lesz az 100 ezer fertőzött is nyugodj meg...és pont ez a kérdésem hogy hogy lehet hogy ennek ellenére mégis az egy millió főre vetített halálozás.. Ezt nem értem..
2020. ápr. 22. 10:48
 19/25 A kérdező kommentje:

Ha meg nem, akkor talán a melegedő idő lassította be, ahogy a szezonális influenzát szokta.

Igen erre én is gondoltam vagy a BCG ugyanis érdekes módon még Afrikában és Indiában sincs hatalmas gáz, pedig ott aztán tömeg van...

2020. ápr. 22. 10:50
 20/25 anonim ***** válasza:

Mivel alig tesztelünk, a fertőzöttek száma nem releváns.

Az 1 millió főre számított halálozások száma pedig pont megegyezik a világátlaggal.

2020. ápr. 22. 10:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!